Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
 Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Efter tre raka nollor - här vinner Luleå igen

Publicerad

Efter tre raka nollpoängare lyckades Luleå bryta sin förlustsvit.

Luleå vände ett underläge och vann med 3–1 borta mot Frölunda.

Frölunda och Luleå har för vana att bjuda på jämna matcher när lagen möts i elitserien – tio raka möten har slutat med uddamålsseger. Tisdagens möte i Scandinavium var i det avseendet en ojämn match, men den punkterades av Luleå först i slutminuterna.

Luleåbacken Johan Fransson bjöd annars Frölunda på en smakstart när han drällde med pucken i egen zon. Anton Axelsson och Nicklas Lasu blev helt fria med målvakten Johan Gustafsson, och Axelsson kunde efter 8.15 skjuta 1–0 – i numerärt underläge.

Tursamt mål

När Luleå sedan vände matchen var det tack vare två finländare med förflutet i just Frölunda.

Innan första perioden var över kunde Mika Pyöräla från nära håll göra 1–1 på en retur.

Och med knappa två minuter kvar av mittperioden tog Luleå ledningen. Toni Koivisto blev frispelad i en spelvändning, Julius Hudacek räddade skottet, men pucken studsade tillbaka på Koivisto och in i mål. Ett tursamt mål, men inte orättvist efter att Luleå varit vassare i andra perioden.

Med mindre än två minuter kvar av matchen kom Joonas Vihko fri och kunde skjuta 3–1, och säkra Luleås första seger under 2013.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: