ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Det blev ingen succécomeback när NHL-målisen Viktor Fasth var tillbaka i sin gamla klubb Tingsryd. Han fick släppa tre puckar förbi sig i matchen som förlorades med 2-3. Foto: Pic-Agency Sweden
Det blev ingen succécomeback när NHL-målisen Viktor Fasth var tillbaka i sin gamla klubb Tingsryd. Han fick släppa tre puckar förbi sig i matchen som förlorades med 2-3. Foto: Pic-Agency Sweden

Efter sin comeback: Fasth vill till AIK igen

ANNONS:
Röster om Viktor Fasth efter hans återkomst

Det var inte så att vi hade pratat om det i omklädningsrummet, men killarna läser ju tidningar och är väl medvetna om vad som händer i hockeyvärlden. Men ända sedan vi kom hit har känslan varit densamma, det enda man har kommenterat är: Hur fan ska det gå för honom, han har ju inte spelat match sen VM i maj?
Speciellt för målvakter är ju tajmingen viktig, men jag tycker att han gjorde det förvånansvärt bra i dag, framför allt i första perioden. Men man kroknar ofta ju längre matchen går när man inte har spelat matcher. Han gör det okej men sticker inte ut mer än någon annan.
Jens Gustavsson, assisterande tränare Örebro


Enligt mig är han en av Europas absolut bästa målvakter. Det är synd för honom att det är lockout för annars tror jag absolut att han hade spelat i NHL nu. Det är klart att det är kul att spela mot honom. Jag har kollat mycket på honom eftersom han är extremt duktig. Dessutom är han ungefär lika stor som mig.
Tim Sandberg, målvakt Örebro


Vi valde att inte fokusera alls på Viktor inför den här matchen. Vi vet att han sköter sitt och jag tycker att han gjorde en bra match. Han levde upp till de förväntningarna man kan tänkas ha och han kunde inte göra mycket åt den här ­förlusten.
Rolf Nilsson, assisterande tränare Tingsryd

Visa merVisa mindre
Läs mer
Visa flerVisa färre

TINGSRYD. Nervös, matchotränad - och långt från de stora arenorna.

Storvärvningen Viktor Fasth kunde inte hjälpa Tingsryd till säsongens första seger.

Nu vill landslagsmålvakten hitta tillbaka till toppformen - för att därefter ta steget till AIK igen.

- Det skulle vara jätteroligt att komma tillbaka till AIK, säger Fasth.

Senast Viktor Fasth spelade en ishockeymatch var i hemma-VM i maj.

Sedan dess har han sett fram emot att få debutera i Anaheim Ducks.

Men lockouten har satt stopp för det, och i går fick Fasth göra sin säsongsdebut i Nelson Garden Arena i stället - så långt från Anaheims hemmaarena Honda Center som man kan komma.

- Riktigt roligt att få spela match igen. Det kändes jättekul att vara ute på isen med grabbarna i dag och jag tyckte att det kändes bättre och bättre allt­eftersom. Jag kanske var lite nervösare än vanligt i början och kände mig lite ringrostig, men kroppen kändes fräsch, säger Viktor Fasth.

En matchotränad Fasth fick släppa tre puckar förbi sig när Tingsryd förlorade mot Örebro med 2-3 - och när han efteråt skulle sätta betyg på sin egen insats lät det så här:

- Vad ska man säga? Det är ju inte bra när vi förlorar...

"Roligt att vara här igen"

- Man kan ta alla puckar. Varje mål man släpper in är ett misstag. Det finns alltid saker man kan ändra på, men det är lite det som är tjusningen med målvaktsspelet.

30-årige Viktor Fasths gästspel i Tingsryd, som han spelade i mellan 2003 och 2007, sträcker sig över två veckor och fem matcher.

- Det är roligt att vara här igen. Jag hade tre otroligt fina säsonger med Taif och är glad för att jag har fått chansen att komma hit igen. Nu ska jag försöka dra mitt strå till stacken och förhoppningsvis kan vi vinna redan på onsdag (mot Karlskrona). Samtidigt går det inte att komma ifrån att jag gärna vill vara där borta, i NHL.

Men om lockouten blir lång­varig - då lockar elitserien?

- Som hockeyspelare vill man alltid spela så högt upp som möjligt. Det är självklart. Elitserien är en fantastiskt bra liga så det hade varit jättekul.

Och i så fall är AIK det naturliga valet?

- Ja, det skulle vara jätteroligt att komma tillbaka till AIK, men som målvakt har man en ganska speciell roll. Det är liksom två platser i varje lag, så allt beror på hur situationen ser ut i truppen om det nu skulle bli aktuellt.

Hur mycket kontakt har du haft med Anders Gozzi (AIK:s sportchef) hittills?

- Ingen alls. Jag fokuserar fullt ut på Tingsryd, sen får vi se vad som händer när det här kontraktet går ut.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: