ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån
Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Efter nio bakslag - fick jubla på hemmaplan

ANNONS:
Växjö-AIK 3-0 (0–0, 1–0, 2–0)

Växjö-AIK 3-0 (0–0, 1–0, 2–0)
Andra perioden: 1–0 (1.04) Brad Moran (Erik Josefsson, Noah Welch) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2–0 (3.22) Steve Saviano (Alexander Johansson, Jan Urbas), 3–0 (18.57) Johan Andersson (Johan Makusson, Jeremias Augustin).
Skott: 31–31 (10–9, 16–10, 5–12).
Utv, AIK: 3x2.
Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby, och Christoffer Karlsson, Vadstena.
Publik: 5 700.

Visa merVisa mindre
Läs mer

Nio matcher utan en trepoängare på hemmais.

Då vann Växjö med 3–0 mot bottenkonkurrenten AIK.

– Fantastiskt skönt, sade tränaren Sam Hallam.

Resultatet innebär att det bara tog sex matcher för Sam Hallam att samla ihop fler poäng än tidigare huvudtränaren Janne Karlsson gjorde på 14 matcher.

– Jag har ingen kommentar till det. Vi är i ett läge i tabellen där vi behöver kontinuitet. Vi måste höja vårt poängsnitt till 1,5-2 poäng om vi ska nå högre i tabellen, konstaterade han.

Segern mot AIK, inför en utsåld Vida Arena, var Växjös fjärde på de sex matcherna som Hallam haft ansvaret.

Tre poäng som gör att laget kliver förbi AIK i tabellen och upp på en tionde plats. AIK, som inte gjort mål i två raka matcher nu, är därmed under kvalseriestrecket tillsammans med Rögle.

– Nej, det blev inga mål i dag heller, suckade Per-Erik Johnsson, tränare i AIK.

Intensivt

I en intensiv match tog Växjö ledningen i powerplay. Laget, som inledde säsongen med att spela över en och en halv timme i numerärt överläge utan att näta, har därmed gjort mål i den spelformen i fyra av de fem senaste matcherna.

Noah Welch sköt från backplats i början på den andra perioden. Framför mål styrde Erik Josefsson pucken vidare till Brad Moran, som hade öppen kasse.

Efter jämna första 20 minuter tog Växjö över och hade även fler chanser att utöka ledningen, men utdelningen kom tidigt efter paus i stället. Steve Saviano stötte in 2–0 från nära håll.

– Vi har mer spel i AIK:s zon i andra, men de är vassa när de ställer om. Men andra målet lossar en del knutar, sade Hallam.

Norrena stabil

AIK försökte sedan att trycka på, men Fredrik Norrena var stabil i hemmakassen. I stället för reducering kom 3–0 när AIK hade plockat ut målvakten Niklas Lundström. Johan Andersson målskytt den gången.

– Norrena fortsätter att vara bra där bak. Det tycker jag han har varit i alla matcher utom en, den borta mot Linköping (3–8-förlust), sade Hallam.

– Men jätteviktigt att vinna hemma. Vi har jobbat hårt för det.

Hallam valde även att berömma den finländske backen Kalle Kaijomaa, som under lördagen gjorde sin tredje match i klubben.

– Han är stabil och rejäl i rätt lägen. En spelare man inte märker så mycket och det gillar vi tränare.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: