ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund
Foto: Joel Marklund

Drömvärvningen nära för AIK: "Är överens"

ANNONS:
Fakta:

Namn: Kristian Huselius.

Ålder: 34.

Position: Forward.

Längd: 187 centimeter.

Vikt: 85 kilo.

Moderklubb: Hammarby IF.

NHL-matcher: 662.

landskamper: 63.

Aktuell: Överens med AIK om ett kontrakt. När han är redo för spel efter sin långa rehabiliteringsperiod kommer Huselius göra debut för AIK. I fjol spelade han bara två matcher och året innan missade han även en stor del av NHL-säsongen på grund av skador.

Visa merVisa mindre
Läs mer

Kontraktet är ännu inte signerat.

Men nu bekräftar AIK att man nått en lösning i förhandlingarna med drömvärvningen Kristian Huselius, 34, som snart debuterar för klubben.

- Vi har kommit överens om en lösning som skulle passa alla parter och det vi väntar på nu är att han ska ge klartecken för att gå på, säger AIK:s vd Peter Birath.

AIK besegrade Timrå i det viktiga streckmötet hemma på Hovet i går kväll.

Fredrik Hynning satte det matchavgörande 2-1-målet i den tredje perioden och poängen betyder att AIK håller hyggligt avstånd till lagen ovanför i tabellen.

- Det är en riktig slitseger och jag hoppas vi kan bli lite mer bekvämare i det vi gör på isen nu till nästa match, säger AIK:s tränare Per-Erik Johnsson.

Snart kommer förstärkning i den tuffa kampen om att nå en slutspelsplats längre fram i vår. Kristian Huselius har under den senaste tiden rehabiliterat sig under uppsikt av AIK och klubben har under hela hösten velat värva honom.

"Kommit överens"

Nu bekräftar AIK att man kommit fram till en lösning i förhandlingarna och det är bara en fråga om tid att klubben kommer att presentera honom som sitt nya stjärnförvärv.

- Vi har pratat med både Huselius och hans agent och kommit överens om en lösning som skulle passa alla parter och det vi väntar på nu är att han ska ge klartecken för när han ska gå på, säger AIK:s vd Peter Birath.

- Vi tittar hela tiden på förstärkningar på alla positioner men den här känns lite klar nu, det är mer upp till honom bara när han vill gå på, säger Birath.

Gozzi tar det lugnare

AIK:s sportchef Anders Gozzi säger så här om affären:

- Det är alltid lite småsaker innan det är klart, inget kontrakt är påskrivet men i stora drag så vi båda parter vad vi hamnar på och vilken form av avtal och längd. Sen ska man vara medveten om att han inte spelat på ett år och det kommer ta tid att komma in i det hela. Men det är en fantastiskt duktig kille, säger Gozzi.

Tidigare i veckan föll Gozzi ihop på läktaren i Lindab arena när AIK ställdes mot Rögle på bortaplan. Gozzi fick uppsöka sjukhus, och skrivs ut senare under natten. Den här veckan har han valt att ta det lite lugnare och i går följde han matchen mot Timrå från sitt hem.

- Jag mår väl bra nu, men vi har sagt att jag ska ta några dagar och landa. Man får en tankeställare när man bara ramlar ihop sådär, så är det ju, säger han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: