ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Anna-Lena Bergqvist
Foto: Anna-Lena Bergqvist

Drömmålet knäckte mardrömsmotståndare

ANNONS:
Färjestad-Växjö 2-1 (1–0, 0–1, 1–0)

Färjestad-Växjö 2-1 (1–0, 0–1, 1–0)
Första perioden: 1–0 (10.24) Chris Lee (Linus Fröberg).
Andra perioden: 1–1 (2.03) Tomi Kallio (Dennis Rasmussen, Jonas Holös).
Tredje perioden: 2–1 (9.52) Magnus Nygren (Joakim Hillding, Chris Lee) spel fem mot fyra.
Skott: 27–23 (7–10, 12–5, 8–8).
Utv, Färjestad: 3x2. Växjö: 3x2.
Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm, och Marcus Linde, Kungälv.
Publik: 5 053.

Visa merVisa mindre

Växjö har varit en riktig mardrömsmotståndare för Färjestad den här säsongen. På tre möten hade smålänningarna tagit lika många segrar inför tisdagens drabbning.

Nu bröt Färjestad trenden och vann med 2–1 – tack vare ett drömmål i powerplay.

Än en gång var det tydligt att Växjös spel funkar bra när motståndet heter Färjestad. I Karlstad var det Växjö som spelade bäst och de pressade under långa perioder tillbaka hemmalaget. Färjestadsmålvakten Alexander Salák stod dock för en riktigt bra insats i målet och trots gästernas press var det Färjestad som gick vinnande ur matchen.

Salak fälld

Segermålet halvvägs in i den tredje perioden var av riktigt hög klass. En perfekt passning från Joakim Hillding i powerplay skar genom hela Växjöszonen fram till Magnus Nygren som satte 2–1 med ett snabbt handledsskott.

Växjö krigade hårt för att få till en kvittering och plockade ut Fredrik Norrena med drygt två minuter kvar, men utan resultat.

Chris Lee prickade in Färjestads 1–0-mål i den första perioden och Tomi Kallio kvitterade i den andra när han fick in pucken bakom en chanslös Salák. Färjestadsmålvakten låg platt på isen, fälld av Växjös Johan Andersson som i sin tur blivit dittacklad av Anders Bastiansen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Läs mer
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: