ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Brynäs värvar ledig back från Toronto

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre

Mästarna är på väg att förstärka spelartruppen.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är NHL-backen Cody Franson, 25, överens med Brynäs och senare på kvällen övergången bekräftades övergången av klubben.

Under hösten har Brynäs tittat på möjliga förstärkningar på backsidan. Både Niclas Andersén och Mattias Ekholm lämnade laget efter fjolårets SM-guld och det finns luckor att fylla. Nu är klubben på väg att värva från Nordamerika.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är NHL-backen Cody Franson överens med Brynäs och övergången förväntas bli officiell inom kort.

Kanadensaren har fyra år bakom sig i Nashville Predators organisation, inför förra säsongen byttes han bort till Toronto Maple Leafs och gjorde 21 poäng (5+16) på 57 matcher.

I slutspelet året innan gjorde han sex poäng på tolv matcher för Nashville.

Inte lockoutspelare

Franson har just nu inget gällande NHL-kontrakt och räknas med andra ord inte som en lockout-spelare - vilket gör det enklare för Brynäs att värva honom.

Franson är högerskytt, rörlig och framför en back som kan användas i numerära överlägen.

I och med den stundande lockouten har han hamnat i ett knepigt kontraktsläge i Nordamerika och det är huvudanledningen till att han fortfarande inte förlängt sitt kontrakt med Toronto Maple Leafs.

JVM-guld i Dalarna

Brynäs ligger på en fjärdeplats i elitserien efter sju spelade matcher och på backsidan är Lars Jonsson på väg att göra comeback efter sina operationer i somras. Samtidigt saknas fortfarande axelskadade Dennis Persson som fortfarande är flera veckor från att göra comeback.

Cody Franson har ett JVM-guld på meritlistan, från 2007 när turneringen spelades i Mora och Leksand.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson:

– Det finns inget att säga nu, jag är fåordig men jag kan inte säga något alls nu.

Bekräftades

Senare under måndagskvällen bekräftades SPORT-Expressens avslöjande.

– Det känns naturligtvis jättebra, säger Tommy Jonsson, tränare Brynäs IF.

– Det är en perfekt lösning för oss utifrån den profilbild av back som vi har sökt, med den storlek och kompetens som han besitter, och även åldersmässigt.

Senare på kvällen övergången bekräftades övergången av klubben.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: