ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Pic-Agency Sweden
Foto: Pic-Agency Sweden

Brynäs lyckades att bryta mardrömssviten

ANNONS:
Läs mer

Efter fem raka förluster slog regerande svenska mästarna Brynäs till och vann en gastkramande kamp i Timrå med 4–2.

De regerande svenska mästarna Brynäs tunga tid är över. Efter fem raka förluster jublade Brynäs i Timrå efter seger med 4–2.

– Äntligen! Den här segern behövde vi, sade Jonas Nordquist – en av målskyttarna.
I två perioder spelade Brynäs som ett mästarlag. När Jonas Nordquist prickade in 2–1 bakom Timråmålvakten Daniel Bellissimo så var förspelet mästerligt.
Sebastian Enterfeldt snappade upp pucken i sarghörnet och passade pucken bakom ryggen till Johan Harju, som satte fart bakom målet. Även Harju skickade iväg en passning bakom ryggen. Passet frispelade Jonas Nordquist.

– Jag var helt fri vid stolpen och behövde bara lägga in pucken i tom bur. Det är sådana mål jag vill göra, sade Jonas Nordquist med ett stort leende efter sin första fullträff för säsongen.
Första målet vände matchen

– Jag har inte funderat så mycket över att jag inte gjort något mål tidigare, men det är alltid skönt att få sätta dit den.
Alla förluster – fem i rad – har fått Brynässpelarna att fundera lite extra. Så illa har Brynäs inte spelat sedan i januari 2009.

– Trots att det blivit fem raka förluster har vi spelat rätt bra. Vi vet vilken kapacitet som finns i laget. Vi vill vinna alla matcher och leda serien. Då känns det aldrig kul att förlora, sade Nordquist sedan Brynäs hittat vinnarspåret igen.
Timrå, som var stärkta av tre raka segrar, började bäst och tog ledningen genom Christian Söderström fint framspelad av Jonathan Hedström.
Baklängesmålet gav Brynäs en rejäl tändning. Elitseriens bästa powerplay-gäng visade styrkan när Elias Lindholm kvitterade till 1–1 då han styrde in ett skott från backen Ryan Gunderson.

Järnkrok stängde matchen

Jonas Nordquists 2–1-mål efter ex-Luleåspelarna Enterfeldts och Harjus uppvisning i passningarnas ädla konst följdes av ett riktigt fint backmål när NHL-förstärkningen Cody Franson slog in 3–1 med ett välplacerat skott.

– Jag är otroligt nöjd med lagets insats. Johan Holmqvist målvaktsspel var oerhört bra. Backarna slet starkt matchen igenom med ett extra plus till Ryan Gunderson, summerade Brynästränaren Tommy Jonsson.
Timrå satsade allt i tredje perioden i jakten på poäng. Det gav också resultat när Jonathan Hedström styrde in 2–3, men Calle Järnkrok släckte Timrås poängförhoppningar när han prickade in 4–2.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: