Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Bekräftat: Jonas Andersson till Kazan

Publicerad
KHL bekräftar HockeyExpressen.se:s avslöjande från den 12 januari.
Tre Kronors VM-skyttekung Jonas Andersson ska spela för Ak Bars Kazan.
Det blev bara fyra matcher i NHL och Vancouver Canucks för Jonas Andersson. När han skrev på för Nashville Predators efter VM-succén i våras hade han enligt sitt kontrakt rätt att bryta det halvvägs in på säsongen om han inte var etablerad i NHL.

1,5-årskontrakt

Andersson har lämnat Manitoba Moose i AHL sedan inget annat NHL-lag var intresserat att ta över honom från Vancouver.
Han återvänder till KHL där han spelade för Dynamo Minsk i fjol. Jonas Andersson, som sköt sex mål på nio VM-matcher i Tyskland, är klar för ett och halvt år i storklubben Ak Bars Kazan.
Där blir han lagkamrat med bland andra Alexej Morozov, Niko Kapanen och Marcel Hossa.
Jonas Andersson blir nu aktuell för Tre Kronor inför LG Hockey Games och VM i Slovakien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag