Foto: Tt Nyhetsbyrån
 Foto: Tt Nyhetsbyrån

"Bäckis" har fått sin OS-medalj från Sotji

Publicerad

Nicklas Bäckström fick ingen OS-medalj i Sotji.

Tills nu.

Inför Brynäs träningsmatch mot Djurgården fick NHL-stjärnan motta sitt silver.

– Det känns som man får en liten upprättelse, säger Bäckström till GD.se.

Det var inför Tre Kronors OS-final mot Kanada som Nicklas Bäckström lyste med sin frånvaro.

Anledningen var ett dopingtest som var positivt.

Matchen förlorade de blågula med 3–0, men mycket skulle handla om Nicklas Bäckström.

Sedan dess har de andra svenska spelarna fått sina medaljer, men inte Nicklas Bäckström.

Det kom dock ett beslut om att han skulle få sin medalj – och nu har han fått den.

– Det känns skönt. Det tog ett tag, men bättre sent än aldrig, säger han till GD.se.

– Det känns som att man får en liten upprättelse för hela situationen, det känns bra att ha fått den.

"Ingen dum grej"

Det var inför matchen mellan Brynäs och Djurgården, i Gavlerinken arena, som Bäckström fick sin medalj.

– Efter att de bestämde sig för att jag skulle få medaljen så har det känts bra, positivt. En OS-medalj är ingen dum grej, säger Bäckström.

Matchen mellan Brynäs och Djurgården slutade 4–3 till Djurgården.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: