ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Attacken mot målvakterna

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
PRAG. Tjeckiens landslagsledning är övertygad om att målvaktsfrågan avgör kvartsfinalrysaren i Globen i morgon kväll.
Nu förlöjligas Mikael Tellqvist och Tommy Salo.
Vem ska ni ställa i mål i nästa match en papperspåse eller en snögubbe? undrar tjeckiske hockeyexperten Jan Uhlik.
Direkt efter 0–4-förlusten mot Finland i World Cups öppningsmatch tvingades det tjeckiska stjärnspäckade landslaget utstå massiv kritik på hemmaplan och vassa sportpennor frågade vart moralen tagit vägen: "Är det så här ni kämpar för att hedra Ivan Hlinkas minne?" var temat i rubrikerna.

"Svaga" svenska målvakter

Efter den starka upphämtningen från 0–4 till 3–4 mot Tre Kronor och övertygande 7–2 mot Tyskland har självförtroendet växt, och inför Tre Kronor-drabbningen i Globen vibrerar Tjeckien av vinnarinställning. – Vem vi än möter i kvartsfinalen så borde de vara rädda för oss, säger New Jersey-proffset Patrik Elias. Nu fokuseras det i stället på "de svaga" svenska målvakterna. – Det är målvaktsfrågan som kommer att avgöra, och där hävdar jag att vår målvakt (Tomas Vokoun) är i bättre form än båda de svenska, säger förbundskaptenen Vladimir Ruzicka till tidningen Mlada Fronta.

Jagr vill avsluta med seger

I Tjeckien har frågan – precis som här – blivit nyhetsstoff och en av nyhetsbyråernas hockeyexperter har hittills gått längst i kritiken. Jan Uhlik till SPORT-Expressen: – Vem ska ni ställa i mål i nästa match – en papperspåse eller en snögubbe…? Till och med superstjärnan Jaromir Jagr har vaknat till liv och verkar plötsligt intresserad av att sänka Tre Kronor. – Det här kan bli mina sista landskamper för Tjeckien och det skulle vara kul att sluta med en ny seger.

Målvakterna som spelar huvudrollen

Tomas Vokoun Ålder: 28. Klubb: Nashville Predators. Matcher i World Cup: 3. Minuter i World Cup: 178.15 Skott emot: 85 Insläppta mål: 10 Snitt per match: 3,37 Räddningsprocent: 8,24 Mikael Tellqvist Ålder: 24. Klubb: Toronto Maple Leafs. Matcher i World Cup: 2. Minuter i World Cup: 21.12 Skott emot: 65 Insläppta mål:7 Snitt per match: 3,47 Räddningsprocent: 89,23 Tommy Salo Ålder: 33. Klubb: Modo. Matcher i World Cup: 1. Minuter i World Cup: 60.00 Skott emot: 19 Insläppta mål: 2 Snitt per match: 2,00 Räddningsprocent: 89,47
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: