ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Patrik Nilson, Djurgården. Foto: Björn Lundberg
Patrik Nilson, Djurgården. Foto: Björn Lundberg

Andra dopingfall inom svensk hockey

ANNONS:
Läs mer
Dopningsfall inom svensk hockey är sällsynt. Innan avslöjandet om Färjestads målvakt Robin Rahm har bland annat följande fall upptäckts inom hockeyn:
• Patrik Nilson, 2003:
I juli 2003 meddelades att Patrik Nilsson testades positivt för dopning. I samband med en semesterresa i Florida hade han köpt kosttillskott som innehöll det förbjudna ämnet nandrolon.

• Två ungdomsspelare från Hudiksvall, 2001:
Två 17-åriga spelare åkte fast med nandrolon som de fått i sig efter att ha ätit kosttillskott. Medlet hade de köpt via en internetbutik.

• Daniel Jardemyr, ishockey, 1995:
AIK-back men under tiden han var utlånad till Malmöklubben Pantern visades hans test spår av amfetamin och han stängdes av under två års tid. Kom tillbaka och gjort ett flertal säsonger utomlands.

• Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilsson, 1974:
Under hockey-VM 1974 tog "Lill-Pröjsarn" en nässpray som innehöll det förbjudna ämnet efedrin. Tre Kronors 4–1-seger mot Polen i VM ändrades till förlust, 0–5. (TT)
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: