Lukas Nilsson Foto: Johanna Lundberg
Lukas Nilsson Foto: Johanna Lundberg
Foto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Lukas Nilsson ber om ursäkt till EM-publiken

Publicerad

WROCLAW. Landslagets stjärnskott Lukas Nilsson riktade kritik mot den svenska publiken efter matchen mot Spanien.

19-åringen tyckte stämningen i hallen var dålig och trodde att fansen var bakfulla.

I dag ber han om deras förlåtelse:

– Publiken satt väldigt utspritt så det är klart att det inte blev sådant tryck, så jag ber om ursäkt för mitt uttalande, säger Lukas Nilsson.

När Sverige förlorade med 22-24 mot Spanien i går kväll var det avslaget på läktarna. De svenska fansen, som tidigare under EM har hejat fram sitt lag, hördes knappt.

Något många spelare reagerade på.

Direkt efter matchen sa Lukas Nilsson följande:

– Vi var jäkligt laddade och tända inför den här matchen, så det var jäkligt synd att vi förlorade och att publiken nog var lite bakfulla. Det kändes lite avslaget på läktarna.

"Jag ber om ursäkt"

Ett uttalande Lukas Nilsson nu ångrar:

– Jag ber om ursäkt för det jag sa om publiken. Publiken satt väldigt utspritt så det är klart att det inte blev sådant tryck, säger 19-åringen i dag.

Samtidigt blickar han framåt mot kommande match, den mot Ryssland på fredagskvällen:

– Det ska bli skitkul, en prestigematch. Det ska bli en otroligt häftig match.

I de tre inledande gruppspelsmatcherna har Lukas Nilsson gjort 10 mål på 28 skott.

– Jag hade förväntat mig att det skulle gå upp och ner för det är första gången jag är på den här nivån och spelar. Men Staffan (Olsson) tycker det är bra lägen att ta, det är bara det att jag har lite otur med skotten, säger Nilsson.

Vad har ni för möjligheter att besegra Ryssland?

– Vi har stora chanser och har slagit dem två gånger i fjol, jag tror absolut vi har en bra chans att slå dem. Vi har ett mentalt övertag på dem och det är skönt när man har det.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida