Foto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson
Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Beskedet: Svenska stjärnor redo för VM

Publicerad

Karin Torneklint har fått två klartecken inför friidrotts-VM.

Khaddi Sagnia kommer.

Och även Abeba Aregawi kommer.

– Hon har fått ordning på sina problem nu. Hon trivs med livet, säger Torneklint.

Den 17-20 mars avgörs inomhus-VM i Portland, USA.

Sveriges trupp? Den väntas bli liten.

SportExpressen har redan avslöjat att Erica Jarder valt att nobba mästerskapet eftersom det ligger så pass sent – och i dagsläget har vi bara fyra aktiva som klarat kvalgränsen.

Det är Khaddi Sagnia, Abeba Aregawi, Erika Kinsey och Michel Tornéus.

Två av dem har lämnat klartecken.

– Khaddi har bestämt sig. Hon kör. Abeba har också sagt att hon kommer. Och det känns väldigt bra, säger förbundskapten Karin Torneklint när SportExpressen når henne.

"Tränar fullt"

Aregawi hade stora problem med skador under förra säsongen och det var även stora frågetecken kring hennes tränarsituation.

Men nu har allting löst sig.

– Bram Som är hennes tränare och hon har även en fysio. Båda två är knutna till hennes holländska managementbolag. Nu börjar det kännas som att nästan alla pusselbitar är på plats, säger Torneklint.

– Hon tränar för fullt, är nöjd med livet och har ett bra stöd runtom sig.

Vad är läget med Kinsey och Tornéus?

– Jag tror att Kinsey kommer. Tornéus vill däremot komma i gång med tävlandet innan han bestämmer sig. Han vill inte ta några risker med utomhussäsongen.

Fyra är OS-klara

Och så lär fler känna?

– Ja, jag tror det beror väldigt mycket på om man är klar för OS eller inte. Det är lättare att åka till inomhus-VM, som ligger sent i år, om man är klar för OS. Då kan man nämligen skjuta upp sin start på utomhussäsongen. Om man inte är klar, då vill man nog gärna avstå, för det här hamnar så kort inpå utomhussäsongen...

Hur många aktiva räknar du med på inomhus-VM?

– Jag räknar faktiskt med att alla de här fyra kommer. Och sen får vi se om några fler kvalar in.

De svenska friidrottare som fått klartecken för OS är Abeba Aregawi, Khaddi Sagnia, Angelica Bengtsson och Daniel Ståhl.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida