Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

ÖFK riskerar straff efter bragdsegern

Publicerad

Mitt under brinnande match stormade två åskådare planen i går i Östersunds jättemöte med Galatasaray. Nu bekräftar Uefa att de inlett en utredning mot ÖFK.

– Arrangören är ansvarig för säkerheten, säger polisens talesman Hans Ängquist till P4 Jämtland

I Östersunds första europamatch under klubbens blott 20-åriga existens stod spelarna för en superknall när de besegrade turkiska storklubben Galatasaray med 2–0.

Detta efter bland annat ett solomål signerat Östersunds skyttekung Jamie Hopcutt.

– Det var en galen känsla. Min mamma och pappa hade kommit hit från England så det var väldigt skönt att göra det inför dem, sade hjälten till SportExpressen efter matchen.

I den 78:e matchminuten var det dock annat än spelet på planen som skapade rubriker och uppståndelse.

Två män stormade planen, bärandes på ett porträtt av vad som lär föreställa kurdiska arbetarpartiet PKK:s fängslade ledare Abdullah Öcalan.

Tre avvisades - en greps

Spelet stannade upp för en stund och männen brottades ner av ordningsvakter för att sedan bli avhysta från arenan. Totalt avvisades tre personer, varav en blev gripen, för brott mot ordningslagen. 

Den gripna mannen riskerar nu böter, men har släppts under natten, bekräftar polisen för P4 Jämtland. De utreder dock inte varför personerna kunde ta sig in på planen.

– Det är arrangören som ansvarar för säkerheten och utreder hur det kunde ske. Själva brottsutredningen är vår, säger Hans Ängquist, presstalesperson hos polisen, till P4 Jämtland.

Beslut tas 17 augusti

Kanalen skriver nu att Uefa i ett mejl bekräftat att organisationens etik- och disciplinnämnd inlett en utredning kring händelsen.

Beslut om eventuella konsekvenser kommer tas den 17 augusti.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag