Sam Larsson tar sats och dunkar in bollen på frisparken. Foto: Viasat.
Sam Larsson tar sats och dunkar in bollen på frisparken. Foto: Viasat.
Här firar han målet. Foto: Viasat.
Här firar han målet. Foto: Viasat.

Svensk show – när Heerenveen vann

Publicerad

Sam Larsson verkar ha hittat formen.

Mot Willem II bjöd svensken på stor samba-show – när han bland annat borrade in en stenhård frispark i krysset.

Det har varit en tuff säsong för Heerenveen.

Fjolårets succélag ligger blott på en tiondeplats, och har en bra bit upp till toppen.

Och tungt har det även varit för svenskarna Sam Larsson, Simon Thern (nu skadad) och nyligen värvade Arber Zeneli.

Men på lördagen såg det bättre ut.

Sam Larsson och Arber Zeneli såg till att Heerenveen vann med 3–1 mot Willem II efter att ha haft en stor svenskshow.

Sam Larsson dundrade in frispark

20-årige Arber Zeneli, som lämnade Elfsborg efter den senaste säsongen, kvitterade till 1–1 i den 71:a minuten. Sam Larsson spelade sedan fram till 2–1 innan han själv punkterade matchen.

Och som han gjorde det.

Sam Larsson stegade upp mot bollen, och borrade frisparken stenhårt i målvaktens vänstra kryss.

Heerenveen har spelat ihop blott 23 poäng på 19 omgångar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: