Giovanni Trapattoni. Foto: Claudio Villa
Giovanni Trapattoni. Foto: Claudio Villa

Storbråk skakar Irland inför Sverigematchen

Publicerad

Sveriges nästa VM-kvalmotståndare Irland skakas av ett internt storbråk.

Förbundskaptenen Giovanni Trapattoni menar att Stephen Kelly tidigare ställt ett ultimatum för att få spela.

Ren lögn menar Kelly.

– Jag är chockad och äcklad över de här kommentarerna, säger Kelly enligt Sky Sports.

Irlands förbundskapten Giovanni Trapattoni, 73, är inte rädd för att säga vad han tycker och komma med kontroversiella uttalanden.

Nu har ett storbråk blossat upp mellan italienaren och Reading-försvararen Stephen Kelly, 29.

Trapattoni hävdar att Kelly, inför matchen mot Färöarna i oktober, krävt att få spela, annars skulle han åka hem.

Enligt den 29-årige backen är det helt taget ur luften.

– Det är ett försök att svärta ner mitt engagemang och min lojalitet till Irland. Jag är chockad och äcklad över de falska och oberättigade kommentarerna från Trapattoni, säger Kelly i ett uttalande enligt Sky Sports.

Sverige nästa

– Kommentarerna upprör både mig och min familj som har stöttat mig genom min karriär och känner till mitt engagemang och passion för att representera mitt land.

Kelly har gjort 32 landskamper för Irland men det är oklart hur hans plats i laget påverkas av det pågående bråket.

Nästa VM-kvalmatch för Irland är den 22 mars då de möter Sverige på Friends arena.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida