Skrällen: Schweiz vann över Spanien

Publicerad
Uppdaterad
Spaniens superstjärnor har fått en chockstart på VM.
I en märklig situation i andra halvlek gjorde Schweiz 1-0 på EM-mästarna - och det räckte för att knocka guldfavoriterna.
- Vi försökte allt vi bara kunde, säger förbundskaptenen Vicente Del Bosque.
Många har gått och väntat på att Spanien ska kliva in i turneringen.
Men det blev som i så många andra matcher med stjärnlag under VM – en mållös första halvlek.
– Det såg inte briljant ut mot Brasilien heller i första halvlek, men det är inte så enkelt att tro att man ska leda med ett par mål i halvlek. Det gäller att ha tålamod, säger Ola Andersson i SVT.

Pique skadad

I den andra förväntade sig alla ett spanskt ledningsmål.
I stället ledde en märklig situation i 54:e minuten till ledning för Schweiz – och det blev matchens enda mål.
– Vi visste att det var ett bra lag och visste att det här kunde hända. Men vi försökte allt vi bara kunde för att vinna, säger spanska förbundskaptenen Vicente Del Bosque.
Målet kom efter att Gelson Fernandes testade ett avslut som räddades av Gerard Pique. Men Fernandes fick tillbaka bollen och kunde slå in den i öppet mål och gjorde därmed sitt andra mål i landslagssammanhang.  Pique.
En spelare i vardera lag skadades i samband med målet – en av dem var Gerard Pique som fick dobbar rakt in i tinningen och började blöda. Båda kunde fortsätta spela.

Torres försökte

Efter målet gjorde Spanien ett byte. Fernando Torres klev in och ut gick Sergio Busquets.
Men inte ens Torres kunde hitta nätet.
Försvaret i Schweiz var kassaskåpssäkert och laget vann matchen skrällartat.
– Jag är chockad. Men Schweiz gjorde en jättematch, det är imponerande, säger Anders Svensson i SVT direkt efter matchen.

"Måste vinna"

Segern blev Schweiz första mot Spanien på hela 19 försök, och det sprack Spaniens svit på tolv raka segrar.
– Men VM är inte slut än, vi har två matcher kvar som vi måste vinna, säger Vicente del Bosque.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag