Zlatan har fått fotarbetet från taekwondon

Publicerad
Uppdaterad
Han var en talang i taekwondo.
Zlatan Ibrahimovic tränade på Enighet i Malmö - och hade kunnat bli "hur bra som helst".
Klubbens ordförande Leif Almö minns honom.
Över en lunch för några år sen förklarade Zlatan också för Almö vad sporten betytt för honom.
- Han säger att han har fått sitt fotarbete från taekwondon, säger Almö till FotbollsExpressen.se.
Zlatan Ibrahimovic, 29, fick i dag ta emot ett svart hedersbälte i taekwondo.
Milan-stjärnan var lycklig som ett barn när Mauro Sarmiento, som tog OS-silver för Italien i sporten 2008, knöt fast bältet runt hans midja.
- Jag tror att det där har varit på gång ett tag, säger Leif Almö till FotbollsExpressen.se
Almö är ordförande för Enighet Sportcenter i Malmö – där Zlatan under flera år tränade taekwondo i sin ungdom.
- Han får ett honorärt svart bälte för att han har gjort mycket för sporten och skapat god pr kring den, förklarar Almö.

Åt lunch med Zlatan

Leif Almö minns att Zlatan var en talang i taekwondo, men ingen som stack ut speciellt.
På fotbollsplanen har han kunnat se hur landslagskaptenen haft nytta av sporten – bland annat vid det klassiska klackmålet mot Italien i EM 2004.
- Jag åt en lunch med Zlatan för några år sen. Det var ett mycket positivt möte vi hade, vi satt och åt lunch i två och en halv timme, säger Almö.
- Han tyckte det var mycket rolig träning som han var väldigt nöjd med. Han säger att han har fått sitt fotarbete från taekwondon. Det sa han i en intervju med Gazzetta dello Sport och han betonade det när vi pratade också.
- Taekwondo bygger mycket på fotterna, medan karaten bygger mer på händerna. Han var mycket nöjd med den typen av träning.
Vet du om han har fortsatt att träna taekwondo?
- Jag ställde samma fråga till honom när vi träffades. Då sa han att han inte hinner det numera, nu lägger han all tid på fotbollen. Men han sa att han fortfarande tyckte det var en mycket rolig tid.
Hur bra hade Zlatan kunnat bli i taekwondo?
- I fotbollen har han haft en hård fokusering på att bli bäst i världen. Hade han haft samma fokusering på taekwondo som han har haft på fotbollen, och kunnat satsa på samma sätt, så är det klart att han hade kunnat bli hur bra som helst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag