Foto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

El Shaarawy: "Jag lärde mig av Zlatan"

Publicerad

Stephan El Shaarawy fick en drömstart i Roma.

Med en fantastisk klackspark gav han sin nya klubb ledningen mot Frosinone.

En kopia av en viss Zlatan-klack.

– Jag lärde mig en del av Zlatan på träningarna, säger en lycklig El Shaarawy enligt Football-Italia.

För några år sedan var han italiensk fotbolls kanske största framtidshopp.

På senare tid: En oönskad anfallare med ett krossat självförtroende.

Lånesejouren i Monaco var allt annat än lyckad och Milan ville återigen låna ut den nu 22-årige anfallaren.

Roma nappade nu under januarifönstret – och det visade sig vara ett lyckokast.

För redan i den första matchen i den gulröda klubben visade han klass direkt.

Romas andra nyförvärv under fönstret, mittbacken Ervin Zukanovic, skickade in bollen i straffområdet – och El Shaarawy mötte den med klacken.

Första segern på en månad

Bollen letade sig in i nätmaskorna.

Ett mål som för tankarna till Zlatan Ibrahimovic, som ju El Shaarawy spelade tillsammans med i Milan.

– Jag tänkte att det var värt att försöka och det lyckades. Jag lärde mig en del av honom (Ibrahimovic) på träningarna, säger han med ett leende och fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd över den fina starten i Roma och segern. Samtidigt behöver vi få mer kontinuitet och plocka så många poäng som möjligt.

Och visst var det en efterlängtad seger för Roma.

Fjolårstvåan tog i och med vinsten mot Frosinone sin första seger på över en månad.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida