Foto: Christer Wahlgren
 Foto: Christer Wahlgren

"Rosengård gjorde mig till den jag är"

Publicerad
Uppdaterad
Nu berättar Zlatan Ibrahimovic om sin barndom i Malmö - och tackar stadsdelen där han växte upp.
- Rosengård har gjort mig till den jag är, i fotbollen och i livet, säger Inter-stjärnan i en intervju med tv-kanalen Rai 3.
Zlatan reder även ut vilken förening som är hans riktiga moderklubb.
I senaste numret av Offside beskrivs konflikten om var Zlatan Ibrahimovic började sin fotbollskarriär. FC Rosengård och FBK Balkan är kandidaterna.
I intervjun med Rai 3-programmet "Sfide", som sänds på fredag, framgår det att Zlatan började i MBI (som senare blev Mabi, och sedan FC Rosengård) - men det är FBK Balkan som han pratar mest om.

Hyllar gamle tränaren

- Där fanns många andra invandrarbarn som jag: chilenare, jugoslaver, araber, marockaner, säger Zlatan, som med värme minns sin tränare i Balkan, Hasib Klicic:
- Han var som en far, han körde oss till matcherna i sin bil. Han har hjälpt mig mycket, ibland lät han mig spela med de äldre grabbarna.
I Malmö berättas det om en match där Zlatan byts in i halvtid och sedan gör åtta mål. Historien berättas i olika versioner, och om olika lag.
I intervjun med Rai, som tidningen La Stampa har tagit del av, reder Zlatan ut begreppen: Matchen var mellan FBK Balkan och Vellinge. När Zlatan kom in i halvtid låg Balkan under med 0-4. Matchen slutade 8-5 till Balkan efter att Zlatan gjort åtta mål i en halvlek.
- Jag tror tränaren bänkade mig för att jag kom för sent till matchen, men jag visade honom att han tagit ett felaktigt beslut, säger Zlatan Ibrahimovic.

"Det höjer statusen"

FBK Balkans ordförande Ivo Milosevic spelade själv med Zlatan i Balkans pojklag. Han blir glad när han får höra om Zlatans uttalanden i italiensk TV:
- Det höjer statusen på klubben, det är ett jättestort plus att han snackar väl om Balkan. Förhoppningsvis kan det hjälpa oss att locka hit ännu fler ungdomar, säger Ivo Milosevic.
Olof Peronius
Olof Peronius

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag