Foto: Joern Pollex
 Foto: Joern Pollex

Rosenberg slog till - och räddade Bremen

Publicerad
Uppdaterad
Markus Rosenberg har varit fast på bänken sedan i mars.
Men nu hyllas han som Werder Bremens store hjälte - efter ett jättedrama.
Svensken slog till på övertid borta mot Sampdoria, tog matchen till förlängning - där Werder Bremen säkrade en plats i Champions League.
Spelarna i Sampdoria trodde inte det var möjligt och grät efter slutsignalen.
Laget var bara sekunder från att slå ut Werder Bremen - och säkra en plats i Champions League.
Men det var då Markus Rosenberg presenterade sig.
Den svenske anfallaren har varit fast på Werder Bremens bänk och inte spelat en tävlingsmatch sedan i mars. Därför kom inte anfallaren med i den svenska landslagstruppen mot Ungern och San Marino, som presenterades på tisdagen.

Byttes in

Men några timmar senare blev Rosenberg stor hjälte för Werder Bremen.
Det tyska laget var på väg att bli utslagna, när svensken slog till. Fullträffen kom i den 93:e minuten, betydde reducering till 1-3, vilket gav likaläge i andra mötet mot Sampdoria.
Rosenberg byttes in med 20 minuter kvar av andra halvlek - och det bytet räddade sköna miljoner till Werder Bremens kassa.

Cassano slog till

Sampdoria fick annars en smakstart med två tidiga mål av Giampaolo Pazzini i första halvlek. När sedan Antonio Cassano spädde på till 3-0 i 85:e minuten var Sampdoria vidare.
Men Rosenbergs mål, hans första sedan i december, innebar förlängning.
Och efter tio minuter reducerade Werder Bremen på nytt, när Claudio Pizarro slog till.
Målet innebar att Werder Bremen nu är klara för Champions League.I Sampdoria var besvikelsen stor:
- När du leder med 3-0 måste man kontrollera bättre. Så fort man slappnar av mot så här bra lag så gör de mål, säger lagkaptenen Angelo Polombo enligt AP.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag