Louis van Gaal. Foto: Peter Powell / Epa / Tt
Louis van Gaal. Foto: Peter Powell / Epa / Tt
Bastian Schweinsteiger. Foto: Imago Sportfotodienst
Bastian Schweinsteiger. Foto: Imago Sportfotodienst

Van Gaal: "Förväntar mig mer av honom"

Publicerad

Manchester United-tränaren Louis Van Gaal fick övertyga ledningen om att signa Bastian Schweinsteiger i somras.

Men nu avslöjar tränaren att han har varit väldigt besviken på tysken sedan han kom.

– Jag tror att jag kan säga att jag förväntar mig mer av honom, säger Van Gaal enligt Telegraph.

Bastian Schweinsteiger kom till Manchester United från Bayern München under sommaren 2015. Men ledningen ville först inte köpa spelaren, tack vare hans höga ålder. Van Gaal fick dock som han ville, men sedan han kom till England har Schweinsteiger inte levt upp till tränarens önskningar.

31-åringen är just nu skadad, men har även tidigare under säsongen inte kommit upp i samma form som han visade i Bundesliga.

"Han blev ledsen"

Van Gaal har nu avslöjat att hans missnöjdhet med spelaren skapade spänningar mellan de två innan jul.

– Det var otur att Basitan skadade sig just under perioden som han spelade bra och höll på att förbättra sig, säger tränaren.

– I december sa jag till honom att jag förväntar mig mer av honom och han blev ledsen när jag sa det. Men jag tror ändå jag kan säga att jag förväntar mig mer av honom. United köpte honom trots att han är 31 år gammal, och de gjorde det på grund av att jag övertalade dem.

Tror på sin spelare

Tränaren är dock säker på att Schweinsteiger fortfarande kan återgå till samma nivå som han var på i Bayern München.

– Han är en väldigt bra spelare och hjälper alltid till att balansera upp laget. Han var på väg att nå den nivån igen innan skadan, och jag tror att han kan ta sig tillbaka dit igen.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?
 Följ SportExpressen på Facebook och Twitter för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida