Foto: Rui Vieira
 Foto: Rui Vieira
Foto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock
 Foto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock

United räddade jobbet för managern van Gaal

Publicerad

Usel form i ligan och förlust mot Midtjylland i Europa League.

Då reste sig Manchester United på nio - och tog sig vidare till kvartsfinal i FA-cupen efter 3-0 segern mot Shrewsbury.

Efter matchen skämtade Van Gaal om sin framtid – när ett fan önskade honom lycka till.

– Det behöver vi. Annars får jag sparken, säger han enligt Mirror.

Det har stormat rejält i storklubben Manchester United. Efter torsdagens förlust i Europa League har det återigen spekulerats om tränaren Louis van Gaals framtid i klubben. Enligt uppgifter i England var måndagens match mot Shrewsbury en så kallad "do or die" för van Gaal.

Och holländaren ser ut att få behålla jobbet, åtminstone ett tag till. När matchen blåste igång var klasskillnaden mellan Premier League-laget United och Shrewsbury, till vardags i tredjedivisionen, påtaglig. Crhis Smalling gjorde 1-0 efter 37 minuters spel.

Ställs mot West Ham i kvarten

Senare kunde Juan Mata göra 2-0 och Jesse Lindgard satte trean efter en timmes spel. United möter nu West Ham i kvartsfinal av den anrika turneringen.

Redan på torsdag väntar nästa måstematch för van Gaal och Manchester United. Då väntar Midtjylland på hemmaplan i Europa League. United måste vända ett 1-2 underläge från den första matchen för att undvika ett förödmjukande uttåg från turneringen.

Skojade om sin framtid

Efter gårdagens seger mot Shrewsbury fick Van Gaal en lyckönskning av ett fan, när han skrev autografer.

– Lycka till under resten av säsongen, ska personen ha sagt.

Van Gaal ska då ha svarat:

– Ja. Vi behöver det. Annars får jag sparken, säger han enligt Daily Mirror.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida