ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Agüero, Nasri och Tevez – tre av Manchester Citys storvärvningar. Foto: Laurence Griffiths
Agüero, Nasri och Tevez – tre av Manchester Citys storvärvningar. Foto: Laurence Griffiths

Nya PL-regler kan ge klubbar minuspoäng

ANNONS:
Läs mer

Från och med 2016 kan lag som bryter mot Premier Leagues nya finansiella regler få poängavdrag. Hade bestämmelserna införts tidigare hade Manchester City, Chelsea och Liverpool inlett säsongen med minuspoäng.

Uefas nya ekonomiska regler eller "Financial Fair Play", kommer inför nästa säsong att stänga ute flera europeiska klubbar från europaspel.

Nu har även Premier League infört hårdare ekonomiska regler, det rapporterar brittiska The Sun.

Spelarkostnaderna kommer att begränsas de kommande tre säsongerna, det för att stoppa de stora summorna som bland annat Chelsea och Manchester City har betalat för spelare det senaste decenniet.

Får inte gå med för mycket förlust

– En ägare kan investera en rimlig summa pengar för att förbättra sin klubb. Vad de inte kommer att kunna göra är att kasta in hundratals miljoner under en kort tid för att göra det, säger Premier Leagues vd Richard Scudamore till The Sun om reglerna.

De nya reglerna innebär att en klubb inte får ha gått med mer än cirka en miljard (105 miljoner pund) i förluster under en treårsperiod.

Om en klubb bryter mot reglerna får laget börja säsongen med minuspoäng.

Hade reglerna tillkommit för tre år sedan hade Manchester City, Chelsea och Liverpool drabbats av poängavdrag.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: