Agüero, Nasri och Tevez – tre av Manchester Citys storvärvningar. Foto: Laurence Griffiths
Agüero, Nasri och Tevez – tre av Manchester Citys storvärvningar. Foto: Laurence Griffiths

Nya PL-regler kan ge klubbar minuspoäng

Publicerad

Från och med 2016 kan lag som bryter mot Premier Leagues nya finansiella regler få poängavdrag. Hade bestämmelserna införts tidigare hade Manchester City, Chelsea och Liverpool inlett säsongen med minuspoäng.

Uefas nya ekonomiska regler eller "Financial Fair Play", kommer inför nästa säsong att stänga ute flera europeiska klubbar från europaspel.

Nu har även Premier League infört hårdare ekonomiska regler, det rapporterar brittiska The Sun.

Spelarkostnaderna kommer att begränsas de kommande tre säsongerna, det för att stoppa de stora summorna som bland annat Chelsea och Manchester City har betalat för spelare det senaste decenniet.

Får inte gå med för mycket förlust

– En ägare kan investera en rimlig summa pengar för att förbättra sin klubb. Vad de inte kommer att kunna göra är att kasta in hundratals miljoner under en kort tid för att göra det, säger Premier Leagues vd Richard Scudamore till The Sun om reglerna.

De nya reglerna innebär att en klubb inte får ha gått med mer än cirka en miljard (105 miljoner pund) i förluster under en treårsperiod.

Om en klubb bryter mot reglerna får laget börja säsongen med minuspoäng.

Hade reglerna tillkommit för tre år sedan hade Manchester City, Chelsea och Liverpool drabbats av poängavdrag.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: