Foto: Jon Super / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Jon Super / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Peter Powell / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Peter Powell / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Klopp: "Ni kanske har ett bra svenskt ord"

Publicerad

Liverpool är i kvartsfinal i Europa League.

Ärkerivalen Manchester United slogs ut efter ett drömmål av Philippe Coutinho.

Nu kan Jürgen Klopp ställas mot sin gamla klubb Borussia Dortmund.

– Coutinho är ett geni, säger Jürgen Klopp till Kanal 9.

Inför åttondelsfinalen mot Manchester United på Old Trafford hyllade Pelé Liverpools brasse Philippe Coutinho som en av sina favoritspelare. Nu har Coutinho visat varför. 23-åringen sköt Liverpool vidare till kvartsfinal i Europa League efter en fantastisk soloprestation. Vid ställningen 1-0 till Manchester United fick Philippe Coutinho bollen på vänsterkanten. Han avancerade mot mål, dribblade enkelt förbi Manchester Uniteds högerback Guillermo Varela och chippade sedan iskallt och ur svår vinkel bollen mellan målvakten David de Gea och närmaste stolpen. Det snygga kvitteringsmålet precis innan halvtidsvilan var viktigt i en match där Manchester United startade oerhört offensivt och optimistiskt. Efter 2-0-segern i den första matchen på Anfield betydde 1-1 att United behövde göra ytterligare tre mål för att gå vidare till kvartsfinalen.

Båda lagen hade många chanser att göra mål i matchen, och Anthony Martial kunde redan efter en halvtimma sätta 1-0 på straff efter att själv ha blivit kapad av Nathaniel Clyne i straffområdet, men åttondelsfinalen mellan ärkerivalerna slutade till sist ändå 1-1.

– Båda lagen hade chanser, säger Liverpools James Milner till BBC. Vi spelade inte lika bra som i den första matchen, men vi gjorde tillräckligt. Deras målvakt hade en bra match och gjorde några fina räddningar.

"Coutinho är fantastisk"

Milner var lika imponerad som alla andra av kvitteringsmålet.

– Philippe Coutinho är en fantastisk spelare och kommer bara bli bättre. Man behöver den typen av trollkonster och magi ibland, säger Milner till BBC.

Avancemanget betyder att Jürgen Klopp nu kan ställas mot sin gamla klubb Borussia Dortmund i kvartsfinalen. Det tyska storlaget besegrade Tottenham på White Hart Lane med 2-1 och gick vidare till kvartsfinal med sammanlagt 5-1.

Inför matchen hade Jürgen Klopp kallat matchen för "Alla matchers moder". Han fick frågan av Kanal 9 vad det i så fall betydde att Liverpool vann stormatchen.

– Jag vet inte, det finns inget sådant ord på tyska. Kanske ni har ett bra ord i Sverige, skojade Klopp.

"Han använder hjärnan"

Han var lycklig över avancemanget och hyllade också kvitteringsmålet.

– Coutinho är ett geni, säger Klopp.

Han var lika lyrisk hos BBC.

– Det var ett otroligt mål. Fantastiskt. Det förändrade hela matchbilden. Han är fortfarande en ung kille, men han använder hjärnan.

Kvartsfinalerna lottas i morgon kl 13.

Allt var dock inte positivt för Liverpool. BBC rapporterar att Liverpoolfans kastat tre stolar mot Unitedsupportrar under matchen och klubben kan nu komma att straffas av Uefa. Det ska även ha varit knytnävsslagsmål mellan rivaliserande supportrar på Old Trafford under åttondelsfinalen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida