ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

"Jag tror att Zlatan är född United-spelare"

ANNONS:
Peter Schmeichel om ...

...Känslan när Sir Alex Ferguson slutade

"Jag förväntade mig inte det, jag var överraskad och chockad. Det var svårt att under den dagen att kunna se framåt utan honom men United är United och de har sagt adjö till så många bra spelare."

...Om Zlatan

"Många jämför honom med Eric Cantona. Han hade en tuff tid innan han kom till United. Han är förmodligen den bästa spelaren vi haft - och han fick vara Eric. Zlatan skulle få vara Zlatan i Manchester United. Fansen skulle älska honom."

...Mourinho

"Jag älskar att han är tillbaka. Ligan är den bästa i världen och jag kommer alltid försvara det. Vi vill ha de största personligheterna där, Zlatan är en av dem. Jag gillar Mou, ett stort fan. Han är en han en gåva till fotbollen."

...Flytten för Gareth Bale

"Jag tror det kommer bli av. 90 miljoner pund är mycket pengar, det kommer ske. Han är en bra spelare, trist att förlora honom. Men jag skulle också sälja en spelare för 90 miljoner pund."

...Damarks chockförlust mot Armenien och VM-kvalet

"Inte bra. Vi spelar mot Armenien hemma, förlorar med 4-0. Det är inte bra. Som att möta Gotlands landslag."

Har 129 landskamper

Namn: Peter Schmeichel.

Ålder: 49 år.

Ungdomskarriär: Höje-Gladsaxe, Gladsaxe-Gero.

Klubbar: Hvidovre, Bröndby, Manchester United, Sporting, Aston Villa, Manchester City.

Landskamper/mål: 129/1 (1987-2001)

Gör i dag: Ambassadör för Manchester United.

Läs mer

Peter Schmeichel, 49, är fortfarande en man med starka åsikter.

När SPORT-Expressen träffar honom inför Manchester Uniteds möte med AIK slår han bland annat fast vad som är David Moyes största utmaningar som ny tränare - och varför det är så viktigt att han ger Wayne Rooney speltid på Friends Arena.

- Wayne spelar inte en match med den här betydelsen om han inte finns med i tränarens framtida planer, säger Schmeichel.

Peter Schmeichel är en av sex ambassadörer i Manchester United som reser världen över för att representera klubben i olika frågor.

I går mötte han ett antal medier på Friends Arena inför träningsmatchen mot AIK i nästa vecka.

Den danska målvaktslegendaren tror inte på någon typisk försäsongsmatch.

- Nej, nej. På tisdag, när laget kommer hit, det är den mest viktiga matchen för David Moyes. Han måste bestämma sig, vem ska jag spela med och hur han ska göra det. I Community Shield som kommer sen, där kan han inte testa något, då måste han veta vilka han ska spela. Förhoppningsvis är Wayne fit att spela, Vidic är tillbaka, han kanske har full trupp och kan testa de bästa spelarna.

Schmeichel medger att han var nedstämd när sir Alex Ferguson tackade för sig efter att ha basat över United sedan 1986. Men han tror att Moyes är rätt man.

- Jag tror inte du kan kopiera allt som sir Alex har gjort, han måste gå sin egen väg. Samtidigt tror jag inte man kan ändra så mycket med United, han kommer göra saker med sin stil, han kommer prata med media på sitt sätt.

Hur tror du då Moyes relation till Chelsea och Mourinho kommer vara?

- Media i England har nu testat att attskapa någon sorts speciell rivalitet mellan José Mourinho och David Moyes likt sir Alex, men han är väldigt smart och slår bara det ifrån sig: "Jag har ingen otalt med honom".

Ogillar Rooneydiskussion

Det mest aktuella ämnet runt Manchester United nu är Wayne Rooneys framtid.

Anfallaren har tidigare i år bett om att få bli såld - men klubben har sagt nej.

Schmeichel ogillar att diskussionen hela tiden finns närvarande.

- Jag tror det är skapat av media. Men det rullar på hela tiden med snack runt honom och det jag inte förstår är varför ingen lagt locket på, Moyes har försökt men medierna fortsätter veva på. David har sagt att Rooney inte är till salu, men det verkar som att ingen lyssnar.

Schmeichel fortsätter:

- Därför vore det fantastiskt om Wayne startar matchen mot AIK. Är han "fit" så gör han det. Wayne spelar inte en match med den här betydelsen om han inte finns med i tränarens framtida planer.

Zlatan en favorit

En av Peter Schmeichels favoritspelare är inte helt oväntat - Zlatan Ibrahimovic.

Den danska legendaren vill gärna se honom i Premier League i framtiden.

- Jag skulle gilla att se honom där. Jag skulle vilja se honom i United. Jag tror att han är född Manchester United-spelare. Det skulle vara strålande. Gör han den flytten, då flyttar han inte igen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: