Foto: Facundo Arrizabalaga / Epa / Tt
 Foto: Facundo Arrizabalaga / Epa / Tt
Foto: Tgsphoto/Rex/Shutterstock
 Foto: Tgsphoto/Rex/Shutterstock

"Det luktar kontrakts- skrivning för Zlatan"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic sänkte Chelsea efter en uppvisning på Stamford Bridge.

Nu kräver franska tidningen Le Parisien att ledningen i Paris Saint-Germain gör allt för att behålla svensken.

"Förbered skrivaren hos PSG: det luktar kontraktskrivning", skriver Le Parisien.

Zlatan Ibrahimovic skrämde bort det engelska spöket i går. Med en framspelning och ett mål var han nyckelfaktorn i Paris Saint-Germains 2-1-seger mot Chelsea – ett resultat som skickade de franska mästarna vidare till Champions Leagues kvartsfinaler.

Och Zlatan blir välförtjänt hyllad i fransk press. Både L'Equipe och Le Parisien delar ut höga åtta av tio i betyg till svensken.

"Det luktar nytt kontrakt för Zlatan"

L'Equipe tycker att showen på Stamford Bridge pekar på ett trendbrott i 34-åringens karriär.

"Äntligen var Zlatan skillnaden i ett Champions League-slutspel", skriver tidningen.

Le Parisien tycker att Zlatan gjorde nog för att förtjäna en förlängning av avtalet som går ut i juni.

"Förbered skrivaren hos PSG: det luktar kontraktskrivning", skriver Le Parisien.

Och PSG:s president Nasser al-Khelaifi antydde i går att han är öppen för att diskutera en eventuell förlängning.

– Vi kommer att prata med Zlatan i juni, säger al-Khelaifi.

"Arsenal borde ta honom"

Men Manchester United-legendaren Rio Ferdinand vill se Zlatan i Premier League. Och han har en specifik klubb i åtanke.

– Den här matchen avgjordes på effektivitet och det stod Ibrahimovic för. Han gjorde slut på matchen. Han visade att till och med vid 34 års ålder borde han vara ett mål för engelska klubbar som en fri transfer. Arsenal borde ta honom. Han skulle bidra med vinnarmentalitet, säger Ferdinand enligt Daily Express.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida