Här petar mannen på reportern med en banan. Foto: SportItalia.
Här petar mannen på reportern med en banan. Foto: SportItalia.
... något som pågår i några sekunder. Foto: SportItalia.
... något som pågår i några sekunder. Foto: SportItalia.
Till slut får reportern nog – och går till motattack. Foto: SportItalia.
Till slut får reportern nog – och går till motattack. Foto: SportItalia.
Till slut får han bananmannen på flykt. Foto: SportItalia.
Till slut får han bananmannen på flykt. Foto: SportItalia.

Attackerades med banan i direktsänd tv

Publicerad

Deadline Day har blivit skådeplats för ny klassisk tv-snackis.

SportItalias-reporter i London blev nämligen antastad med en gummibanan – och gav tillbaka i stor stil.

Att civila åskådare terroriserar reportrar på Deadline Day är ingen ny företeelse.

Den sista januari 2013 var Sky-reportern Alan Irwin utsänd vid Carrington, Manchester Uniteds träningsanläggning, och stod omringad av en stor grupp supportrar.

Irwin skulle precis avslöja att Tom Cleverley var på väg till Aston Villa när en av personerna i bakgrunden plockade fram en sladdrig lila sexleksak. Personen daskade till Irwin i ansiktet – och klippet av händelsen blev en modern klassiker.

Irwin behöll sin kyla

– Tror du att jag fick någon ursäkt? Nej, nej, nej. Var inte dum. De där idioterna försvann in i natten, sa Irwin om händelsen när SportExpressen kontaktade honom.

Men Irwin behöll sin kyla. Det är mer än man kan säga om den italienske man som var utsänd till London för att sköta SportItalias sändningar utanför Chelseas hemmaarena Stamford Bridge.

Blir attackerad med gummibanan

I ett klipp som har blivit viralt under sillycirkusens sista dag kan man se hur en påstridig ung man kliver in i bild under SportItalias sändning och petar på reportern med en uppblåst gummibanan.

Reportern accepterar övergreppet med proffsig distans – i några sekunder. Sedan brister det och han griper tag i gummibananen.

I klippets sista sekunder ser man hur reportern själv utdelar flera hårda slag mot mannen, som bara kan huka sig och hålla upp armarna till skydd.

 

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida