ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Axel Öberg
Foto: Axel Öberg

Nu lämnar Backe Red Bulls - flyttar hem igen

ANNONS:

Hasse Backe har gjort sitt i New York Red Bulls.

Klubben har gjort förändringar i organisationen vilket gör att den svenske tränaren inte får förnyat kontrakt - och lämnar klubben efter säsongen.

- Jag flyttar hem i december, säger han till SportExpressen.se.

Det var den 7 januari 2010 som Hasse Backe blev utnämnd till huvudtränare i New York Red Bulls, som skulle inleda en satsning mot att ta hem MLS-titeln, efter att säsongen 2009 slutat i ett rejält fiasko.

Backe lyckades också förbättra spelet och resultatet, men New York Red Bulls lyckades aldrig med att ta hem titeln.
Just nu ligger laget fyra i Eastern Conference med sex poäng upp till ledande Kansas City.

För någon vecka sedan fick mannen som värvade Backe till klubben, norrmannen Erik Soler, fått sparken som General Manager och ersatts med förre Monacopresidenten Jerome de Bontin. Samtidigt har förre Liverpooltränaren Gerard Houllier anställts som övergripande fotbollschef i klubben.

Kontraktet går ut

I och med omorganisationen kommer Hasse Backe , 60, att lämna klubben när hans kontrakt går ut.

- Mitt kontrakt går ut och jag har inte hört något så det blir så att jag kommer att flytta hem i december. Det har gjorts en omorganisation där man tagit in Gerrard Houllier och Jerome de Boutin och Eric Soler fått sparken, säger han till SportExpressen.se.

Vill du fortsätta som tränare?

- Jag börjar ju komma upp till åren, men dyker det upp något bra erbjudande vill jag fortsätta att träna. Vi får se vad som händer efter det här, säger han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: