ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Philippe Huber tillsammans med Malin Baryard på Idrottsgalan. Foto: Roger Tillberg
Philippe Huber tillsammans med Malin Baryard på Idrottsgalan. Foto: Roger Tillberg

Miljardpampens ilska - lämnade fotbollsgalan

ANNONS:
Läs mer

Fotbollsgalan hade inte ens börjat när en av de tyngsta gästerna, Kentaros vd Philippe Huber, lämnade Globen.

Orsaken till hans ilska var att han inte fick sitta vid första honnörsbordet.

- Jag är inte Musse Pigg, säger Huber till SPORT-Expressen.

- Han sitter med de som är på beslutsnivå i styrelsen. Vi skulle ju inte sätta vår egen styrelse vid ett dåligt bord, säger SvFF:s generalsekretare Mikael Santoft.

I dagens SPORT-Expressen uttrycker Philippe Huber, vd:n för Kentaro, ett stort missnöje med hur han blev behandlad under Fotbollsgalan i Globen.

Huber blev placerad vid bord 40, men tyckte själv att han borde ha haft en plats vid honnörsbordet.

- Jag kom för att träffa de som jag gör affärer med. Jag är inte Musse Pigg. Jag är vd för ett företag som har gjort affärer med dem för 2,5 miljarder kronor. Jag tror inte att de vid bord 40 har gjort affärer för 2,5 miljarder kronor, säger Huber.

Kommer du tillbaka nästa år?

- Jag? Nej! Varför skulle jag göra det? De ville uppenbarligen inte ha mig där.

"Är jättetråkigt"

Men Svenska fotbollförbundet håller inte med Philippe Huber. När SportExpressen.se dagen efter galan når förbundets generalsekreterare Mikael Santoft förklarar han:

- För det första är det jättetråkigt att han är missnöjd. Men så här är det: Vi har fyra honnörsbord som jag har att placera våra vip-gäster vid och Philippe satt vid bord nummer 2.

Och där satt, enligt Santoft, inte vilka personer som helst.

- Halva vår styrelse, bland annat vice ordföranden Jörgen Eriksson och ledamöterna Bert Andersson, Annelie Larsson och Per Darnell. Där satt också Riksidrottsförbundets generalsekreterare (Erik Strand) samt vd:n för C More, Johan Kleberg. Totalt 18 personer. Det var bara en från förbundet som satt vid honnörsbord 1 och det var ordföranden Karl-Erik Nilsson.

Ska kontakta Huber

Att honnörsbord 2 – under galan kallat bord 40 - låg relativt långt från scenen är inget som Mikael Santoft säger sig ha kunnat påverka. Precis som på Idrottsgalan är förbundets numrering inte simultan med den i Globen.

- Jag är ansvarig för att bestämma över våra honnörsbord men hur borden har placerats ut i Globen och numreringarna där, det styr inte vi över. Och det är inte så konstigt att man hamnar en bit bak. Alla är ju mer eller mindre vip-bord men de som ska vara pristagare sitter i regel väldigt långt fram, till exempel dam- och herrlandslagen och de inblandade klubbarna.

Hur ska ni hantera att Philippe Huber trots allt blev missnöjd?

- Jag ska kontakta Philippe och förklara hur vi har resonerat. För oss är det jätteviktigt att han är nöjd och tycker att det är roligt att vara på galan, och vill samarbeta med svensk fotboll, säger Mikael Santoft.

Philippe Huber:

- Jag ska se till att mina killar i Sverige pratar med förbundet nu och reder ut det här. Det ska bli extremt spännande att höra deras förklaring.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: