Van Gaal deppar. Foto: Michael ReganVan Gaal deppar. Foto: Michael Regan
Van Gaal deppar. Foto: Michael Regan
Midtjylland firar. Foto: Henning Bagger / Epa / TtMidtjylland firar. Foto: Henning Bagger / Epa / Tt
Midtjylland firar. Foto: Henning Bagger / Epa / Tt

Manchester United förlorade i Danmark

Publicerad

Manchester United-produkten Nick Powell slapp se klubbens plattfall mot danska FC Midtjylland.

Powell glömde bort att se matchen för att han spelade tv-spelet Fifa.

– De borde ha vunnit, säger Powell enligt nyhetsbyrån PA.

Manchester United har det tungt just nu. I ligaspelet går det trögt och tränare Louis Van Gaal är pressad.

Den här veckan kom först beskedet att Wayne Rooney är knäskadad och borta upp till två månader. Sedan skadade sig David De Gea under uppvärmningen inför kvällens match mot Midtjylland i Europa League.

Redan efter elva minuter kom Midtjyllands första chans i matchen. Men Sergio Romero, som tog De Geas plats i målet räddade. Sedan hade danskarna ännu en chans innan United lyckades ta ledningen.

Snabb replik från danskarna

Memphis Depay gjorde 1-0 till engelsmännen i den 37:e minuten. Men danskarna kom tillbaka. United slarvade i försvaret och Pione Sisto sköt ett skott utanför straffområdet i den 44:e minuten - och in i mål. 1-1 i halvtid.

Spelade Fifa - missade matchen

I den andra halvleken fortsatte Midtjylland att gå för mål, och i den 77:e minuten var det dags igen. Paul Onuachu fick bollen vid straffområdeslinjen och drog i väg ett skott som gick in i mål längs med gräset.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att spela mot Manchester United. Vi höll oss till vår taktik och ser fram emot returmatchen, säger Paul Onuachu till BBC efter matchen.

– Vi förväntade oss mer från Manchester United.

Matchen slutade 2-1 till Midtjylland, som därmed såg till att Uniteds jobbiga vecka fortsatte.

United-produkten Nick Powell, som är på lån i Hull City, slapp dock helvetesupplevelsen. Han medgav för nyhetsbyrån PA att han glömde att se sin ägarklubbs match – eftersom han spelade Fifa.

– De borde ha vunnit. Det finns inga ursäkter, säger Powell.

"Det är pinsamt"

Och reaktionerna låter inte vänta på sig. Den engelske fotbollsskribenten Rom Dawson skriver på Twitter att det är pinsamt.

"Jag trodde att andra halvlek mot Sunderland var säsongens värsta. Jag hade fel, den här var det. Kunde ha blivit fem mål om det inte vore för Romero. Pinsamt", skriver han.

"Snälla, snälla, snälla Louis Van Gaal... Gör det enda rätta och lämna klubben jag älskar", vädjar en supporter på Twitter.

Även The Times sportjournalist Henry Winter vädrar sina känslor i sociala medier, och kallar Manchester United för patetiska.

"Patetiskt från United. Utspelade av ett lag som inte har spelat på två månader. Saknar ledarskap och hjärta. Helt livlöst under LVG", skriver han.

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag