Foto: Yoan Valat / Epa / Tt
 Foto: Yoan Valat / Epa / Tt
Foto: Thomas Persson
 Foto: Thomas Persson
Foto: Björn Larsson
 Foto: Björn Larsson

Zlatans PL-diss – i nya dokumentären

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och England har alltid haft en problematisk relation.

I nya dokumentären "Den unge Zlatan" får man bevis på att Paris Saint-Germain-stjärnan redan som tonåring hade klart för sig vad han tyckte om engelsk fotboll.

– Det är skit, säger Zlatan i filmen.

Dokumentären "Den unge Zlatan" skildrar Zlatan Ibrahimovics första tid som proffsspelare i Malmö FF. Filmen, som är regisserad av Fredrik och Magnus Gertten, består av arkivintervjuer och har biopremiär den 17 februari.

Men redan nu har filmskaparna släppt teaserklipp från filmen. I ett får man se Zlatan sitta i omklädningsrummet bredvid en annan legendarisk talang från Malmö, Tony Flygare.

"Engelsk fotboll är skit"

Zlatan och Flygare diskuterar en dribbling av Alessandro Del Piero, när den osynlige intervjuaren bakom kameran frågar om duon siktar på bli proffs i Italien i framtiden.

FLYGARE: – Ja, helt klart. Inget England, eller hur, Zlatan? Vad tycker du om engelsk fotboll?

ZLATAN: – Det är skit.

FLYGARE: – Det är skit, så ska det låta.

"Engelsmännen gillar inte mig"

Zlatan och England har varit en stående snackis under hans långa och framgångsrika karriär. I en intervju med Uefas magasin för sju år sedan medgav Zlatan att han hade känt av ett agg gentemot sig själv från de brittiska öarna.

– Engelsmännen gillar inte mig. Jag är ganska säker på att det beror på min stil. Jag säger alltid vad jag vill, när jag vill och berättar alltid vad jag känner, sa Zlatan då.

– Redan första gången jag mötte en journalist i England förstod jag att vi inte skulle förstå varandra, att någonting var fel. De läste historier om mig från Sverige från början av min karriär. Sedan läste de mycket skitsnack och om saker som journalisterna inte visste någonting om.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida