Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Zlatan sköt sin första älg – under julhelgen

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har skjutit sin första älg. SportExpressen kan berätta att landslagskaptenen sänkte en 500-kilosbjässe i samband med julfirandet i Åre.

- Det är en stor älg, säger Bo Sköld, generalsekreterare på jägareförbundet.

Zlatan Ibrahimovic, 33, har störts av skador under de senaste veckorna.

Under julen passar han på att vila ut ordentligt hemma i Sverige - bland annat genom att ge sig ut i skogen och jaga.

Och enligt uppgifter till SportExpressen har det gått bra, mycket bra.

I samband med julfirandet uppe i Åre lyckades Zlatan skjuta sin första älg. Vikt: Cirka 500 kilo. Skottet satt, enligt våra uppgiftslämnare, alldeles vid älgens hjärta och PSG-stjärnan ska ha varit "väldigt glad" över det hela.

Hans varumärkeschef Mika Lepistö ligger lågt:

- Inga kommentarer.

Jagat med Percy

Zlatan har flera gånger om berättat om sitt intresse för fiske och jakt, och det var även temat i den uppmärksammade reklamfilm han gjorde för Volvo för snart ett år sen.

Han tog sin jägarexamen för fyra år sen och har sen dess jagat en hel del, bland annat med affärsmannen Percy Nilsson, it-miljardären Dan Olofsson och fotbollsvännerna Daniel Majstorovic och Alexander Östlund.

Bo Sköld är generalsekreterare på svenska jägareförbundet. Och imponerad.

- Man får väl börja med att säga stort grattis. Det är en stor älg, oavsett om det är första gången eller inte, säger han.

Själv har Bo Sköld aldrig skjutit en älg så tung som 500 kilo. Men hur stora älgar en jägare skjuter har ingenting med erfarenhet att göra, menar han.

- Allting beror ju på var man står och vilka älgmarker man är i. Men man kan säga att det är en väldigt fin älg. Troligtvis en tjur.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: