Serge Aurier under sin Periscope-session - som förmodligen blev slutet på hans tid i PSG. Foto: Periscope.
Serge Aurier under sin Periscope-session - som förmodligen blev slutet på hans tid i PSG. Foto: Periscope.
Foto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Ian Langsdon / Epa / Tt
 Foto: Ian Langsdon / Epa / Tt

Aurier kan sparkas av PSG nu på måndag

Publicerad

Efter att ha gjort sig lustig över Zlatan Ibrahimovic och andra personer i PSG har Serge Aurier redan stängts av tills vidare.

Snart kan straffet bli mycket värre.

På måndag ska han träffa klubbens ledning som ska bestämma hans slutgiltiga straff, rapporterar Le Parisien.

För en vecka sedan gick PSG:s ivorianske högerback loss på det sociala nätverket Periscope och svarade på frågor om allt möjligt. En del av svaren var minst sagt stökiga och för det har han stängts av från klubben för tillfället.

Aurier har redan bett om ursäkt för sitt agerande, men det verkar inte räcka för att undkomma ett allvarligare straff.

Just nu är Aurier i Genève och återhämtar sig och håller sig i fysiskt trim på egen hand. Men på måndag ska han åka tillbaka till Paris för att träffa PSG:s ledning. De ska då låta honom ge sin version av händelsen och sen bestämma vilket straff Aurier ska få.

Straffet kan bli att högerbacken stängs av resten av säsongen eller till och med att han sparkas helt, skriver Le Parisien.

En skillnad mot tidigare då PSG har uppgetts vägra sparka Aurier för att i stället sälja honom för runt 200 miljoner kronor i sommar.

Tränaren upprörd

Inför tisdagens match mot Chelsea så kommenterade Laurent Blanc, som själv föll offer för flera av förolämpningarna, händelsen.

– Jag tog det mycket dåligt. Man får tycka vad man vill, vi lever i en demokrati. Men vad gäller Serge Aurier så jobbade jag för att få hit honom för två år sedan och han betalar tillbaka på det här viset. Det är ynkligt. Han straffar sig själv och han straffar klubben inför en åttondelsfinal i Champions League.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida