ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Debutanterna, från vänster: Olivia Schough, Carina Holmberg och Hanna Folkesson. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Debutanterna, från vänster: Olivia Schough, Carina Holmberg och Hanna Folkesson. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

"Vill inte nöja mig med att sitta på bänken"

ANNONS:
LAGET MOT KINA

Startelva: 12 Kristin Hammarström - 18 Jessica Samuelsson, 3 Emma Berglund, 5 Nilla Fischer, 6 Sara Thunebro - 15 Emmelie Konradsson, 7 Lisa Dahlkvist, 17 Caroline Seger, 20 Marie Hammarström - 9 Kosovare Asllani, 8 Lotta Schelin (K).


Ersättare: 1 Carola Söberg, 21 Sofia Lundgren - 2 Malin Levenstad, 4 Annica Svensson, 10 Sofia Jakobsson, 11 Antonia Göransson, 13 Lina Nilsson, 14 Johanna Almgren, 16 Carina Holmberg, 19 Susanne Moberg, 22 Olivia Schough, 23 Hanna Folkesson.

Visa merVisa mindre
PIA SUNDHAGE OM DEBUTANTERNA

Carina Holmberg – ”Det är imponerande att hon håller den nivå hon gör med tanke på att hon spelade i ettan förra året. En tjej med bra skott och bra spelvändningar.”

Olivia Schough – ”Frejdig och frisk och när hon kommer till avslut är det farligt. Kan skjuta både med höger och vänster. Gör sig ständigt spelbar och har fin teknik.”

Hanna Folkesson – ”Har en kämpe inom sig. Var inte uttagen senast på Bosön, men stretade vidare och är nu med här i Algarve Cup. Har kvicka fötter och läser spelet bra.”

Visa merVisa mindre
TRE BESKED PIA SUNDHAGE VILL HA I DAG MOT KINA

Hörnorna – ”Vi ska bli bra på hörnor. Vi har sådana spelare så vi borde kunna göra mål i de situationerna. Under de fyra matcherna här kommer det att bli ett antal hörnor som vi sedan kan utvärdera. Är det rätt person som slår hörnan, löper vi på rätt ställe, finns det andra varianter?”

• Försvar – ”Var lägger vi försvarsspelet? Vi vill träna på det under de fyra matcherna här huruvida det blir högt eller lågt. Eller någonstans mittemellan. Och vilka konsekvenser får hur vi spelar i försvaret för vårt anfallsspel?”

Sista tredjedelen – ”Hela vägen fram till EM ska vi prata om den sista tredjedelen. Detta är ett svårt moment inom fotbollen och jag tycker att vi tappar för mycket boll just där – trots att vi har relativt skickliga spelare. Jag tror att utmaningen är att lära känna varandra genom att bli samspelta.”

Visa merVisa mindre
Läs mer

ALBUFEIRA. Sammanlagt antal landskamper – noll.

Men Carina Holmberg, Olivia Schough och Hanna Folkesson tänker göra allt för att få spela i EM för Sverige.

– Att bara vara med i Algarve Cup är en jäkla sporre, men man vill ju gå hela vägen, säger Schough.

Kina är premiärmotståndare i dag när Sverige spelar den första av fyra matcher i Algarve Cup.

Och för en, två eller kanske tre i truppen kan den kampen bli väldigt speciell.

En smärre sensation

Varken Carina Holmberg, Olivia Schough eller Hanna Folkesson har nämligen spelat i A-landslaget tidigare. Nu har de chansen att visa att de också kan bli aktuella för EM.

– Det är klart att man vill spela i ett mästerskap och för varje chans man får är det bara att kriga på, säger Sunnanås mittfältare Holmberg.

Vid 29 års ålder är hon det en smärre sensation att hon ens är att räkna med i de här sammanhangen.

– Jag blev chockad när jag i november blev uttagen till det första lägret på Bosön. Men det blev som en nytändning i fotbollskarriären för det var ju inget jag hade räknat med, menar Holmberg.

Umeå IK:s ytterback/mittfältare Folkesson, 24, och Kopparbergs/Göteborgs anfallare Schough, 22, är de två andra som hoppas på speltid i Portugal.

Har Schelin som förebild

Och därmed kanske ta det steg som bär hela vägen.

– Man måste ju tro att det funkar, och det kommer att handla mycket om vad man presterar i allsvenskan i vår. Det är klart att vi som är med på varje läger har stora chanser, konstaterar Schough.

Folkesson, som i år lämnade AIK för Umeå IK, har dock en rad U-landskamper i bagaget.

– Första målsättningen är att vara med i truppen. Väl i den tänker i alla fall inte jag nöja mig med att bara sitta på bänken, förklarar Folkesson.

Ser ni upp till de etablerade landslagsspelarna?

– Lotta Schelin har varit min förebild i alla år och jag kollar ofta hur och vad hon gör. Samtidigt är jag uttagen på mina egna meriter och då är det bara att köra mitt eget race, säger Schough.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: