Uppmaningen: "Sluta slå lagkamraterna"

Publicerad
Uppdaterad
Johan Wiland sänkte Markus Rosenberg med en armbåge i ansiktet.
För en kort stund var det heta känslor på Råsunda - men sen kramades landslagsstjärnorna.
- Vi hetsade Wiland lite grann och sa till honom: "Du får sluta slå på dina lagkamrater!", säger presschefen Hans Hultman.
Det var en avslappnad och lekfull stämning när landslaget gjorde sin tredje träning på Råsunda inför EM-kvalet mot Moldavien på tisdag.
Mellan övningarna var det en hel del bus, skämt och skratt – men vid ett tillfälle hettade det faktiskt till en aning.
Och smällen var rejäl.

Smäll blev till kram

Under en inläggsövning stormade Markus Rosenberg in i straffområdet för att nicka in bollen.
Men målvakten Johan Wiland hann precis före – och gick in tufft i situationen.
Rosenberg träffades av Wilands armbåge, rakt över käken och blev liggandes i gräset med smärtor.
När han sen reste sig upp, ungefär en halvminut senare, gick han snabbt fram till Wiland och det såg att bytas några allvarliga ord.
Efter att ha gått runt och hållit sig för käken i några minuter kunde Rosenberg kliva in i träningen igen – och kort därpå var det nära en ny smäll med Wiland.
Men den här gången hann Rosenberg bromsa upp farten och nu möttes han av Wiland med öppen famn.

"Ingen fara alls"

Rosenberg hoppade upp i hans armar och sen kramades de i några få sekunder.
Och nej, Rosenberg är inte skadad.
- Det är ingen fara alls. Det verkar helt lugnt, säger presschefen Hans Hultman till FotbollsExpressen.se.
Och han är inte sur på Wiland?
- (skratt) Nej, vi hetsade snarare Wiland lite grann och sa till honom: "Du får sluta slå på dina lagkamrater!".

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: