Olssons succé: "Nu kan jag skryta lite..."

Publicerad
Uppdaterad
RÅSUNDA. Han gjorde debut i landslaget.
Och behövde två minuter på sig för att göra mål.
Martin Olssons glädje var stor efter 2-1 mot Bosnien-Hercegovina - och strax därefter kom 3-1 från samme Olsson.
- Nu kan jag berätta för alla polare om det här. Skryta lite, säger han med ett stort leende till FotbollsExpressen.se.
Martin Olsson, 22, fick efter en pigg säsong i Blackburn chansen i Erik Hamréns nya landslag.
Man kan väl säga att han tog den.
Efter att Emir Bajrami, nybliven Twente-proffs, klivit ut med skadekänning kom Martin Olsson in i hetluften.

Slog till direkt

Han behövde bara två minuter på planen för att göra 2-1 i sin debut i a-landslaget.
Det var efter stort förarbete från Pontus Wernbloom som nickat ner bollen mot mål som Martin Olsson tåade in i den 67:e minuten.
Många hävdade offside, men domaren godkände målet.
– Första målet var offside, säger dom i alla fall. Skulle jag missat eller det blivit offside skulle nog Wernbloom blivit lite sur, säger Martin Olsson och skrattar.
– Men det kvittar vem som gör mål, fast jag ville ju ha det såklart.

Ändrade uppställning

Tidigare hade Ola Toivonen, 23, tagit ledningen i första halvlek och Bosnien-Hercegovina kvitterat fem minuter in i den andra halvleken.
Efter målet byttes Kim Källström ut och in kom Marcus Berg.
Då ändrade Hamrén uppställningen från att ha Ola Toivonen som ensam anfallsspets till 4-4-2 med Berg och Toivonen tillsammans på topp.

Tvåmålsskytt

Det visade sig vara ett bra drag.
I 83:e minuten kom Marcus Berg fri till höger och frispelade Olsson som den här gången lyfte bollen över målvakten och det var 3-1 för Sverige.
– Två mål är bättre än vad jag trodde, jag gör aldrig mål annars, haha. Nu kan jag berätta för alla polare om det här. Skryta lite, säger han med ett stort leende.
Men han fick jobba hårt för att komma in i tempot.
– Jag hade riktig pingislunga men det kändes bra. Efter mina mål fick jag mer energi. Det var riktigt roligt att spela, säger Olsson.

"Sa inte så mycket"

Bosnien reducerade till 3-2, men Marcus Berg satt slutresultatet 4-2.
Hur toppar man det här i nästa match?
– Jag vet inte, nästa match är med U21 och då är jag nog vänsterback. Men man vet aldrig, det kanske kommer ett hat trick då.
Förbundskapten Erik Hamrén var så klart nöjd med Olssons insats.
Vad sa du till Martin Olsson före hans inhopp?
– Jag sa inte så mycket, bara att han skulle gå in och köra. Men "Mackan" (Marcus Allbäck) sa till honom att gå in och göra tre mål - och det var ju nära, flinar Hamrén.
– Det är skojigt när de tar för sig, jag är väldigt glad, fortsätter Hamrén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag