Ingrid Hjelmseth Foto: Chris Roussakis / Epa / Tt
Ingrid Hjelmseth Foto: Chris Roussakis / Epa / Tt

Norska målvakten sparkades ur laget

Publicerad

ROTTERDAM. Veteranmålvakten sparkades ur det norska landslaget – hon ansågs inte spelklar efter skada.

Men själv menade Ingrid Hjelmseth, 35 år och 97 landskamper, att hon visst kunde vara med i OS-kvalet.

– Vi kunde inte ta ha hit en målvakt som riskerade att bli skadad igen, säger norska förbundskaptenen Roger Finjord.

Efter VM 2015 efterträddes Even Pellerud av Roger Finjord.

Den nye förbundskaptenen har inför sin första turnering valt att ta ett ovanligt beslut.

De två tidigare målvakterna, Ingrid Hjelmseth, 35 och Silje Vesterbekkmo, 32, fick kalla handen inför OS-kvalet.

I stället har Norge med sig tre tämligen orutinerade burväktare, varav Cecilie Fiskestrand, 19, har mest erfarenhet – det vill säga sex landskamper. De två andra har inte spelat en enda match för Norge.

Lindahl mer erfaren

Ställ det mot betydligt mer erfarna Hedvig Lindahl – 32 år och 116 landskamper.

– Ingrid var skadad väldigt länge och vårt medicinska team menade att det inte gick att försvara en uttagning, och riskera att hon skulle bli skadad igen, säger Finjord.

Själv har hon sagt att hon visst kunde vara med här i Rotterdam?

– Hon ville vara med som en i gruppen, men den chansen ville vi inte ta. När det medicinska teamet gjorde sin bedömning rättade jag mig efter den.

De svenska spelarna säger att de ska skjuta hela tiden på den oerfarna Fiskestrand.

– Jag förstår att de anser det och det gör de helt rätt i. Men vi kommer göra likadant mot Lindahl. Vi får se vem som siktar bäst.

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: