ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Lennart Månsson
Foto: Lennart Månsson

Messi: "Svenska laget kommer att bli farligt"

ANNONS:
HÄR ÄR MESSIS HEKTISKA MÅNAD

Onsdag 30/1: Real Madrid (b), spanska cupen, 1-1

Söndag 3/2: Valencia (b), ligan, 1-1

Onsdag 6/2: Sverige (b), landskamp, 3-2

Söndag 10/2: Getafe (h), ligan

Lördag 16/2: Granada (b), ligan

Onsdag 20/2: Milan (b), Champions League

Lördag 23/2: Sevilla (h), ligan

Tisdag 26/2: Real Madrid (h), spanska cupen

Lördag 2/3: Real Madrid (b), ligan

Visa merVisa mindre
Läs mer

STOCKHOLM/BARCELONA. Hysteri och show på Friends arena.

Lionel Messi gjorde minst sagt avtryck i Sverige.

Efter matchen vill han inte svara på några frågor om publikskandalen - men superstjärnan hyllar Blågult och Zlatan Ibrahimovic.

– Den här gången kunde Sverige inte göra så mycket, men de kommer helt säkert att bli farliga för vilket lag som helst i framtiden, säger Lionel Messi till SPORT-Expressen.

De sista passagerarna boardar Norwegian-planet mot Barcelona. Flighten ska avgå 06.45, men avgången dröjer. En resenär som sitter på den andra raden blir plötsligt ombedd att flytta på sitt bagage, och frågar flygvärdinnan varför han måste göra det.

– Du kommer snart förstå, svarar hon.

Det är nämligen så att en viss Lionel Messi ska resa med planet, där även SPORT-Expressen är med.

Smugglas in på flygplatsen

Messi har tillsammans med landslagskamraterna Javier Mascherano och Ever Banega, samt ytterligare två män, smugglats in på flygplatsen och genom säkerhetskontrollen i en mörk BMW, för att sedan gå ombord på planet och ta plats på första raden.

Inte många timmar tidigare har han showat på Friends arena, mött sin gamle lagkamrat Zlatan Ibrahimovic och träffat smått hysteriska fans vid hotell Sheraton. Ja, den argentinske superstjärnan blev till och med konfronterad mitt på planen av en dömd brottsling - som på något vis lyckades ta sig förbi samtliga vakter på Friends arena.

Stjärnan är nöjd med Sverige-resan - som nu har nått ett slut.

– Jag tycker vi spelade bra och vi fortsätter på den inslagna vägen som är att kvalificera oss så snabbt som möjligt för VM-slutspelet i Brasilien 2014. Det är vårt huvudmål just nu. Dessa matcher hjälper till att förstärka laget ytterligare. Jag tycker att vi utnyttjade våra kontringar på ett bra sätt och kunde avgöra matchen i den första halvleken. Sedan kontrollerade vi spelet och lät bollen gå runt, säger argentinaren till SPORT- Expressen.

Vad tyckte du om det svenska landslaget?

– Det är ett mycket bra lag, väldigt organiserade, med långa och kraftfulla spelare. De är farliga i luftspelet och med Zlatan Ibrahimovic som alltid står ut från övriga. Den här gången kunde de inte göra så mycket, men helt säkert kommer de att bli farliga för vilket lag som helst i framtiden.

Och Zlatan då?

Jodå, Messi berömmer Sveriges lagkapten.

– Zlatan spelade bara den första halvleken, men jag tycker han var bra, som alltid, säger Messi.

"Borde ha blivit mål"

Argentina vann som bekant med 3-2.

Ett slutresultat som borde varit större, menar Messi.

– Det borde ha blivit det med tanke på att vi hade många chanser, men det viktigaste är att vi vann och vi spelade bra. De gjorde ett mål på frispark i slutet, annars hade vi vunnit med två mål, men det spelar inte så stor roll.

Messi kunde själv ha blivit målskytt. I andra halvleken lobbade hon över Andreas Isaksson - men målvakten rensade med en bicycleta.

Var bollen inne?

Messi vet i alla fall vad han tycker.

– För mig var bollen inne och det tyckte också de andra, men nu är det dömt och det är inte värt att klaga över det. Men jag tror att det var mål, säger han.

Superstjärnan ser trött ut under resan. De hysteriska dagarna i Stockholm verkar ha tagit på honom, och det dröjer inte lång tid innan han somnar.

Och anmärkningsvärt många resenärer väljer att ta den främre toaletten i planet - allt för att få en skymt av Messi.

Lite senare landar planet, och på plats i Barcelona är Lionel Messi lika påpassad som alltid.

Utanför gaten får han hjälp av en polisman och ytterligare en person för att bli eskorterad ut från El Prat.

Direkt sluter folk upp och snart har ett släptåg av fans bakom sig. Och väl ute i ankomsthallen väntar minst tio tv-team på Messi.

Efter segern mot Sverige berättar han att han ser ljust på det argentinska landslagets framtid, och att kontinuitet är ett nyckelord.

Vill inte prata om skandalen

– Det är väldigt viktigt att truppen blir starkare och starkare och för det krävs att samma spelare blir kallade till landslaget. När en spelartrupp är enad, så syns det på fotbollsplanen, säger Messi.

Men några frågor om skandalen på Friends arena vill han dock inte svara på.

– Nej, nej, säger han och sätter sig i en svart bil och åker ifrån flygplatsen.

Den hektiska dagen får sedan ett slut som alla Barçafans har längtat efter.

Lionel Messi skriver på ett nytt kontrakt med klubben, som löper fram till 2018.

Lönen? 95 miljoner kronor om året - netto.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: