Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin
Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Lundh: "Han har inte känts lycklig och glad"

Publicerad

Erik Hamrén uppges lämna rollen som förbundskapen efter EM i Frankrike.

Ett bra beslut anser Fotbollskanalens Olof Lundh, som var med och avslöjade nyheten.

– Han har inte känts så lycklig och glad, utan tyckt det varit jobbigt under stora delar av sin förbundskaptenstid, säger Lundh.

Det var under måndagsmorgonen som Fotbollskanalen avslöjade att Erik Hamrén kommer att lämna rollen som förbundskapten efter EM i Frankrike 2016.

Olof Lundh, som var med och tog fram nyheten, anser att beslutet är bra.

– Jag tycker det är helt rätt att man kommit fram till hur man ska göra. Jag tror bara att det påverkar Hamrén positivt i att han har kommit överens med förbundet. Han hade inte pallat en kvalsväng till, jag tror bara att det är positivt, säger han i Expressens livesändning.

Den enda risken, som Lundh ser det, är att Sverige överträffar förväntningarna under EM och att det därefter känns märkligt att avsätta Hamrén.

– Men det var lagom att lägga av nu, han har inte känts så lycklig och glad, utan tyckt det varit jobbigt under stora delar av sin förbundskaptenstid, säger Lundh.

"Kan inte lägga sig ner och dö"

Viasats fotbollsexpert Bosse Peterson hoppas att gamla landslagshjältar får chansen som förbundskaptener.

Lundh är även inne på samma namn, men menar att landslaget kan komma att titta på en tysk lösning, eller något som liknar det som handbollslandslaget har i dag. Då skulle andra namn kunna komma att bli aktuella, menar han.

Nu väntar en generationsväxling inom svensk landslagsfotboll, eftersom mycket även tyder på att Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i blågult.

– Man kan inte bara lägga sig ner och dö för att han slutar. Det finns andra fördelar, och bygga på ett lag. U21-landslaget fungerade för att man jobbade som ett lag, säger Lundh.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: