ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Sverige grävde guld, och fick brons, i Adidas-tröjor under VM 1994.
Sverige grävde guld, och fick brons, i Adidas-tröjor under VM 1994.

Fotbollslandslagen får nya matchtröjor 2013

ANNONS:
Läs mer

Svenska fotbollförbundet byter Umbro mot Adidas. På tisdagen presenterade man det nya avtalet som bland annat innebär att landslagen får nya matchtröjor.

Men Umbro hävdar att Adidas gjort sig skyldigt till varumärkesintrång i samband med bytet, och har tagit ärendet till tingsrätten, skriver Resumé.

Om en dryg vecka presenteras nya svenska landslagsställ. Efter tio år med Umbro som produktleverantör byter nämligen Svenska fotbollförbundet (SvFF) till ett annat klädföretag - Adidas.

- Vi är övertygade om att Adidas är den partner som bäst matchar den satsning vi gör på våra landslag framöver, säger Mikael Santoft, generalsekreterare på SvFF i ett pressmeddelande.

Samma leverantör som världsmästarna

Därmed gör Sverige fotbollsnationer som Tyskland, Spanien, Argentina och Danmark sällskap, då de sedan tidigare spelar i företagets kläder.

Sverige har också tidigare haft företaget som produktleverantör, till exempel under succésommaren 1994 när herrlandslaget tog brons vid fotbolls-VM i USA.

Men alla är inte nöjda med hur bytet av leverantör har gått till. Enligt Umbro har Adidas påbörjat sin tillverkning av landslagsprodukter alldeles för tidigt - medan Umbro fortfarande haft exklusiva rättigheter till fotbollförbundets logotyp - och man har därför tagit ärendet till tingsrätten, skriver Resumé som hänvisar till nyhetsbyrån Siren.

Yrkar på vite

Den 28 december ska en ansökan om informationsförläggande ha inkommit till Stockholms tingsrätt från New Wave Group, ansvarigt för Umbro i Sverige, där man kräver att få se vilka produkter som Adidas redan tillverkat och levererat.

New Wave Group yrkar också på att Adidas ska betala vite på 500 000 kronor alternativt ett belopp som tingsrätten finner skäligt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: