ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

England till Zlatan: Vi ber om förlåtelse

ANNONS:
FAKTA

SÅ HÄR HAR ENGELSKA JOURNALISTER SAGT OM ZLATAN TIDIGARE

David Hytner, Guardian:

”Ingen förstår Ibrahimovics storhet i England, men så har han också alltid varit usel mot engelskt motstånd. Han är en gåta.”

David Woods, Daily Star:

”Jag har aldrig sett Mourinho så glad som när han sålde Zlatan och han är en bättre bedömare av fotbollsspelare än jag.”

Martin Lipton, Daily Mirror:

”Jag har alltid sagt att Zlatan är en bra spelare som kan bättre än han visat hittills, men i England är det ingen som är imponerad eftersom han aldrig har presterat något mot engelskt motstånd.”

John Cross, Daily Mirror:

”Jag tycker inte han håller världsklass. Det är ingen anfallare som jag skulle ge A-betyg. Han är en bra anfallare, men det som definierar en världsklassanfallare är ett allround-spel och att man gör mycket mål konsekvent.”

John Edwards, Daily Mail:

”Jag måste ha missat det bästa av Zlatan, för jag har alltid undrat vad det handlar om. Han ser ointresserad ut och jag aldrig förstått ryktet om att han ska vara en av de större anfallarna i Europa. Han är överskattad.”

Antony Kastrinakis, The Sun:

”När vi minns Zlatan när han lagt av kommer vi säga att han var en toppspelare i serie A, inte en toppspelare i världen. Han har minst tio anfallare före sig som jag ser det.”

Duncan Wright, Daily Star:

”Zlatan har inte gjort något vettigt mot ett engelskt lag och han är inte alls i klass med Messi eller någon av de absoluta toppspelarna i världen. Det är ingen slump att han inte vunnit Champions League.”

Visa merVisa mindre
Läs mer

Han gjorde målet som hela fotbollsvärlden pratar om.

Nu ber England Zlatan Ibrahimovics om ursäkt.

Den engelska pressen har tidigare varit hård mot Ibrahimovic - men erkänner nu att man haft fel.

- Många här har fått omvärdera sin syn på Ibrahimovic, säger Duncan Wright på Daily Star.

Eftersnacket efter Zlatan Ibrahimovics fantastiska mål i invigningsmatchen på Friends arena handlade mycket om engelsmännens tidigare kritik mot svensken.

Under gårdagen var det många engelsmän som öppet erkände att de har haft fel om svensken genom åren.

- Han gjorde två mål mot Arsenal en gång med Barcelona, men annars så har jag alltid tidigare sett honom som en duktig spelare som inte kan hantera pressen i en riktigt hård match, säger Antony Kastrinakis, krönikör på The Sun.

Tar tillbaka all kritik

Även fotbollssajten goal.com gör avbön från sin Zlatan-kritik.

I ett öppet brev på sidan tar man förbehållslöst tillbaka sin tidigare kritik mot den svenske stjärnan.

"Du har övertygat en hel nation. Vi engelsmän tyckte att du tveklöst var en talangfull spelare, men framför allt en väldigt egenkär självutnämnd mästare. Vi förstår nu att det var fel."

Så skriver goal.com i inledningen av sitt brev där de hyllar Zlatan för prestationen mot England och samtidigt ger honom beröm för hela hans karriär.

- Det är klart att alla fotbollsintresserade har vetat om att Zlatan är bra. Men det är få personer i England som har haft samma åsikt som svenskar, fransmän och italienare, att han är en världsspelare. Det är bara att buga sig. Gör man ett sådant mål är man en världsspelare, säger Ian Chadband på Daily Telegraph.

"Bra jobbat"

Goal.com hyllar Zlatan genom hela det långa brevet, och avslutar så här:

"Din uppvisning har gett oss möjligheten att säga att vi alltid kände till din talang, men att den inte har synts fullt ut förrän du förnedrade Joe Hart . England välkomnar dig till vår fotbollshelgedom. Bra jobbat - vi trodde inte att du hade det i dig."

Innan Zlatan Ibrahimovic gick till PSG i somras spekulerades det i en flytt till Manchester City. Många av klubbens fans var negativa och sade att han inte vågade spela i England.

- Roberto Mancini gillar honom. Men fansen trodde inte att han skulle prestera i England. Jag tror att det är några som ångrar sig i dag, säger Chris Ostick, kolumnist på Manchester Evening News.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: