FC Barcelona-spelare firar. Foto: David Ramos
FC Barcelona-spelare firar. Foto: David Ramos
Lionel Messi. Foto: Andreu Dalmau / Epa / Tt
Lionel Messi. Foto: Andreu Dalmau / Epa / Tt

Lionel Messi med drömmål i derbyt

Publicerad

Ett drömmål av Lionel Messi – och en efterlängtad debut av Arda Turan.

Inte kontigt att Barcelona vann första åttondelsfinalen i Copa del Rey mot Espanyol.

4–1 ger Barcelona stor fördel inför nästa veckas retur.

Transferförbudet är lyft för Barcelona och efter ett halvår fick Arda Turan äntligen göra sin debut för Barcelona.

Men trots turken på plan började det knackigt för Barcelona. Redan i den nionde minuten gjorde Espanyol 1–0.

Men Barcelona har Messi som nästan omgående kvitterade, och precis före paus på en frispark dundrade argentinaren in ledningsmålet via ribban.

Är mycket nära avancemang

Gerard Pique svarade för 3–1. Med två utvisade spelare för Espanyol kom därefter 4–1 från Neymar med några minuter kvar.

I nästa vecka spelas returen, men Barcelona kan redan nu räkna med en plats i kvartsfinalen av Copa del Rey.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida