Foto: Denis Doyle
 Foto: Denis Doyle
Foto: Rodríguez Alen
 Foto: Rodríguez Alen

Guidetti hyllas: "Vilket jävla mål det där är"

Publicerad

Världen har återigen fått upp ögonen John Guidetti.

Svensken hyllas nu av fotbollsskribenter klotet över för sitt 2-1-mål som tog Celta Vigo till semifinal i spanska cupen.

"Vilket jävla mål det där är", skriver Daniel Storey, skribent på sajten Football365.

John Guidetti slog till igen i går – med kanske karriärens mest uppmärksammade fullträff.

Celta Vigo var pressade till minst oavgjort borta mot Atlético Madrid i kvartsfinalen av spanska cupen när svensken slog till med ett skott från nästan 30 meter. Bollen letade sig upp i målvakten Miguel Angel Moyás vänstra kryss. Det innebar 2-1 i matchen och 3-2 totalt i dubbelmötena.

– Mitt mål var fantastiskt. Jag har försökt med sådana skott på träningar. Och nu när jag försökte under match så den gick in. Jag är väldigt nöjd, sa Guidetti efter matchen.

Och målet gav eko även utanför Spanien. Flera brittiska journalister, som känner Guidetti sedan anfallarens tid i Premier League-klubbarna Manchester City och Stoke, hyllade målet till skyarna på Twitter.

"Ett helt galet mål"

"Han sätter en slägga i krysset från 25 meter. Ett drömmål", skriver ESPN-journalisten Dermot McCorrigan och tillägger i ett senare tweet.

"Han var ganska fantastisk. Utöver drömmålet hade han ett övertag på mittbacken Diego Godin hela matchen. Jag har aldrig sett honom spela bättre."

"Wooo, det där är ett galet mål från Guidetti, den före detta Man City-spelaren", skriver BBC-journalisten Andy West.

"Jag har alltid gillat Guidetti. Vilket jävla mål det där är", skriver Daniel Storey, skribent på sajten Football365.

Men fler än våra kära britter har sett målet som hela Spanien pratar om. Surfar man runt på world wide web ser man att Guidettis fullträff skrivs om i hela världen.

"Det är en fantastisk bollbana", skriver italienska Corriere Dello Sport.

"Det var som ett åsknedslag"

"Det var Guidettis åsknedslag till skott som gav Celta deras blott andra seger mot Atletico på de sex senaste matcherna mellan lagen", skriver amerikanska BeInSports USA.

"Det var ett spektakulärt mål", skriver mexikanska Diez.

Till och med indonesiska Pikiran Rakyat har plockat upp vad Guidetti sysslade med i går.

"Guidettis sensationella skott höll på att bränna igenom nätet i målet", skriver sajten.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida