Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/COLORSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/COLORSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST

Barcelona tar sig an Leicester i Stockholm

Publicerad

Bor du i Stockholm och gillar Messi, Suarez, Neymar - och Jamie Vardy?

Då har du tur - för den tredje augusti möts Barcelona och Leicester i International Champions Cup på Friends Arena i Stockholm.

Det meddelade turneringsledningen på en presskonferens under dagen.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Försäsongen innebär träningsmatcher världen över för världens bästa klubblag i fotboll.

Sommaren 2016 blir inget undantag.

International Champions Cup samlar flera av världens ledande klubblag, PSG, Chelsea, Liverpool, Real Madrid, Milan, Inter och Barcelona.

Även Premier Leagues sensationella serieledare, Leicester City, har också fått en plats i turneringen.

Barcelona möter Leicester i Stockholm

Matcherna spelas på olika orter på flera olika kontinenter. Och en av matcherna går av stapeln i Stockholm.

Den tredje augusti möter FC Barcelona, regerande mästare i Spanien och Champions League, Leicester i Stockholm.

Barcelona stormar mot ännu en ligatitel i La Liga, och Leicester är på väg att fullborda en de största skrällarna i fotbollsenglands historia.

Med sju omgångar kvar att spela leder klubben, som var nära att åka ur ligan för ett år sedan, tabellen, fem poäng före Tottenham.

Matchen spelas på Friends Arena i Stockholm.

Barcelona spelade en träningsmatch i Sverige i augusti 2012. Då mötte man Manchester United på Ullevi.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook (), Twitter () och Instagram – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida