ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
FOTBOLLSARNENAN. 2008 ska den vara spelklar men vad den ska heta och vem som bestämmer är långt ifrån klart.
FOTBOLLSARNENAN. 2008 ska den vara spelklar men vad den ska heta och vem som bestämmer är långt ifrån klart.

Ingen vill döpa nya arenan

ANNONS:
GÖTEBORG. Victoria Arena, Gothia Arena eller Mödomen.
Frågan vad nya Gamla Ullevi ska heta blir en het potatis.
Just nu vill ingen ta på sig ansvaret för att döpa Göteborgs nya fotbollsarena.
- Det är kommunala byggnadsbolaget Higab, som bestämmer vad arenan ska heta. Vi kan som mest protestera om det är något namn vi inte alls vill ha, säger Lars Ranäng, ordförande i Alliansklubbarna. På Higab ställer man sig oförstående till namnansvaret. - Den frågan ligger högre än Higab. Vi bygger. Sedan får kommunens namnberedning ta hand om namnet, Berndts salonger vore trevligt tycker jag, säger Berndt Svensson, vd på Higab. Kommunfullmäktiges ordförande Jörgen Linder (s) är lika ovillig att ta på sig ansvaret: - Detta är såvitt jag kan se Higabs ansvar att bestämma namnet. Men vi kan gärna vara rådgivande - om de vill.

Ska stå klar 2008

Den 31 oktober ska byggnadsnämnden fatta beslutet om stadsplanen. Överklagar ingen beslutet vinner det laga kraft efter fyra veckor och sedan kan de första brädorna börja rivas. - Om inget oförutsett inträffar ska arenan kunna invigas till höstsäsongen 2008. Fram tills den döps har den arbetsnamnet Fotbollsarenan, säger Berndt Svensson. GT hade redan i fjol en namntävling. Juryn fastnade för Victoria Arena, medan läsarna tyckte bäst om Gothia Arena, Gunnar Gren Stadion och Lilla Ullevi. - Visst är Victoria Arena, som ska vara en nationalarena för damfotbollen, en rolig kombination av seger och kronprinsessan. Men jag är inte så rojalistisk. Jag tycker det ska vara ett mer göteborgskt namn, säger Jörgen Linder.

Den kanske blir Mödomen

Som skrattande berättar om namnförslaget han fick i ett direktsänt radioprogram: - En slagfärdig göteborgare sa att han hört att det ska bli en sådan där hemarena för damfotbollen. Den ligger ju alldeles intill Heden och där har man ju katolska kyrkan och den kallas ju Hedendomen. Då måste det väl här bli - Mödomen. - Hittar de inte på ett riktigt bra namn är det väl risk att det i folkmun blir Mödomen, avslutar Jörgen Linder.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: