FOTBOLLSARNENAN. 2008 ska den vara spelklar men vad den ska heta och vem som bestämmer är långt ifrån klart.
FOTBOLLSARNENAN. 2008 ska den vara spelklar men vad den ska heta och vem som bestämmer är långt ifrån klart.

Ingen vill döpa nya arenan

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Victoria Arena, Gothia Arena eller Mödomen.
Frågan vad nya Gamla Ullevi ska heta blir en het potatis.
Just nu vill ingen ta på sig ansvaret för att döpa Göteborgs nya fotbollsarena.
- Det är kommunala byggnadsbolaget Higab, som bestämmer vad arenan ska heta. Vi kan som mest protestera om det är något namn vi inte alls vill ha, säger Lars Ranäng, ordförande i Alliansklubbarna. På Higab ställer man sig oförstående till namnansvaret. - Den frågan ligger högre än Higab. Vi bygger. Sedan får kommunens namnberedning ta hand om namnet, Berndts salonger vore trevligt tycker jag, säger Berndt Svensson, vd på Higab. Kommunfullmäktiges ordförande Jörgen Linder (s) är lika ovillig att ta på sig ansvaret: - Detta är såvitt jag kan se Higabs ansvar att bestämma namnet. Men vi kan gärna vara rådgivande - om de vill.

Ska stå klar 2008

Den 31 oktober ska byggnadsnämnden fatta beslutet om stadsplanen. Överklagar ingen beslutet vinner det laga kraft efter fyra veckor och sedan kan de första brädorna börja rivas. - Om inget oförutsett inträffar ska arenan kunna invigas till höstsäsongen 2008. Fram tills den döps har den arbetsnamnet Fotbollsarenan, säger Berndt Svensson. GT hade redan i fjol en namntävling. Juryn fastnade för Victoria Arena, medan läsarna tyckte bäst om Gothia Arena, Gunnar Gren Stadion och Lilla Ullevi. - Visst är Victoria Arena, som ska vara en nationalarena för damfotbollen, en rolig kombination av seger och kronprinsessan. Men jag är inte så rojalistisk. Jag tycker det ska vara ett mer göteborgskt namn, säger Jörgen Linder.

Den kanske blir Mödomen

Som skrattande berättar om namnförslaget han fick i ett direktsänt radioprogram: - En slagfärdig göteborgare sa att han hört att det ska bli en sådan där hemarena för damfotbollen. Den ligger ju alldeles intill Heden och där har man ju katolska kyrkan och den kallas ju Hedendomen. Då måste det väl här bli - Mödomen. - Hittar de inte på ett riktigt bra namn är det väl risk att det i folkmun blir Mödomen, avslutar Jörgen Linder.
Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag