ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
För två år sedan spelade Andreas Tegström i division två hemma i Småland. Nu leder han skytteligan i norska tippeligan.
För två år sedan spelade Andreas Tegström i division två hemma i Småland. Nu leder han skytteligan i norska tippeligan.

Hobbyliraren blev målkung

ANNONS:
Ärligt talat, har du nånsin hört talas om Andreas Tegström?
Tänkte väl det.
Men svensken toppar faktiskt skytteligan i norska Tippeligan.
- För två år sen var fotboll en hobby för mig, säger 27-åringen.
Ända in på gymnasiet var det hockey och drömmar om Tre Kronor och NHL som gällde för Andreas Tegström. Han spelade i HV 71 och gick på hockeygymnasiet i Jönköping. Fram till dess hade fotbollen varit något han sysslade med vid sidan om hockeyn. - Jag spelade bara matcher. Hann aldrig träna. Prioriteringen ändrades inte efter att han slutat med hockey. Jobbet på Intersports lager i Jönköping gick i första hand. - Fotboll var en hobby. Jag tränade på kvällen efter jobbet. Från Tenhults IF gick Tegström till division 2-laget Husqvarna som tränade fyra gånger i veckan.

Upptäckt i kvalet

Nu tränar han plötsligt tio gånger i veckan. Vad hände? - Vi kvalade till ettan mot Mjällby. Där spelade Markus Ekenberg och Sandefjord var där för att titta på honom. - Men i stället fick de upp ögonen för mig, trots att jag inte gjorde något mål då. Tillsammans med flickvännen Christine och dottern Rebecca flyttade Andreas till Norge inför förra säsongen. Med 14 mål sköt svensken upp Sandefjord i Tippeligan. - I den sista och direkt avgörande matchen mot Moss gjorde jag tre mål och vi vann med 4-3. Den matchen kommer jag aldrig att glömma. Med fem fullträffar toppar han Tippeligans skytteliga och Sandefjord som tippades i botten av alla experter ligger på fjärde plats. Allsvenskan? - Det har alltid varit en dröm för mig men just nu är det väldigt skoj här. Du förstår väl att ingen vet vem du är här i Sverige? - Ja, de är inte många. Haha. - Det var likadant här i Norge. De visste ingenting om mig när jag kom. Och nu? - Nu är det rätt mycket uppståndelse...
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: