Här dyker Goitom upp i matchen, där han gjorde två mål och ett assist. Foto: Läsarbild.
Här dyker Goitom upp i matchen, där han gjorde två mål och ett assist. Foto: Läsarbild.
Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Henok Goitom på plan – för division två-laget

Publicerad

Henok Goitom har ännu inte hittat någon ny klubb efter att han lämnade AIK. Men på onsdagen hoppade anfallaren in i en match för Sundbyberg – nykomling i division två.

Goitom stod för två mål och en assist när Sundbyberg besegrade Riala med hela 7–0.

I början av november kom beskedet att Henok Goitom inte förlänger sitt kontrakt med AIK. Då berättade Goitom att hans plan var att flytta utomlands.

– Jag kommer att få möjligheten att få erfara ett nytt land och ny liga. Jag vill vara öppen med hur jag resonerar, det är inte många möjligheter som man får i livet att testa på att leva i en ny kultur och även få ta del av ett nytt och annorlunda sätt att se fotboll på som man kan ha användning av i framtiden. Jag vill ge mig själv den sista möjligheten nu när jag har passerat 30 år, sa Goitom då.

Ryktades förhandla med kinesisk klubb

Än har anfallaren inte hittat någon ny klubb, men i december kom uppgifter om att Goitom kunde vara på väg till Kina.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ska Goitom då ha suttit i möte med kinesiska representanter på Grand Hôtel i Stockholm. Men agenten Patrick Mörk, som representerar den kinesiska klubben Dalian i förhandlingarna med svenska motparter, ville inte kommentera uppgifterna.

– Dalian vill ha en tredje utländsk spelare med offensiva kvaliteter. Men jag kan inte kommentera några namn, sa Mörk då.

Goitom hoppade in för Sundbyberg

I mitten av januari var det tänkt att Goitom skulle representera Vasalund i en träningsmatch mot AIK. Flera supportrar vädrade då sitt missnöje mot att Goitom skulle spela mot AIK - och Goitom menade då att han skulle avstå matchen om det var vad fansen ville. Men senare kom beskedet att matchen ställdes in - eftersom det var för kallt.

På onsdagskvällen var Goitom dock med i en träningsmatch för Sundbyberg - när de mötte division 3-laget Riala GoIF.

Goitom stod för två mål och en assist när Sundbyberg, nykomling i division två, vann med hela 7-0.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida