Foto: Livesey Alex
 Foto: Livesey Alex

Här är Torres sköna glädjevrål

Publicerad
Uppdaterad
Här är matchhjälten som hyllas av hela Spanien i natt.
Fernando Torres, 24, sänkte Tyskland med sitt 1-0-mål - och förde Spanien till andra EM-guldet genom tiderna.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Torres.
Första EM-guldet kom 1964 - nu är väntan över.
Spanien har brutit förbannelsen - och är äntligen EM-mästare igen.
Stor matchhjälte för Spanien: Fernando Torres som gjorde matchen enda mål i 33:e minuten.
- Att vinna EM är nästan lika stort som att vinna VM. För mig är det här en dröm som går i uppfyllelse, säger Torres.

Torres hjälte

Efter att tidigare stoppats av stolpen hittade Torres rätt i den 33:e minuten då han sprang ifrån två tyska försvarare och chippade in bollen över utglidande Jens Lehmann.
- Vi har spelat bra fotboll under hela turneringen, det var rättvist att vi vann finalen, säger Torres.

"Spelade bäst fotboll"

Spanien gick obesegrade genom turneringen och släppte bara in tre mål i gruppspelet.
- Det är inte bara bra för Spanien utan för fotbollen. Det lag som spelade bäst fotboll vann, säger matchhjälten Fernando Torres.


 Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida