Zlatan sköt Sverige till fotbolls-EM. Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Zlatan sköt Sverige till fotbolls-EM. Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Foto: Alex Livesey
 Foto: Alex Livesey

Uefa: EM-matcher kan spelas – utan publik

Publicerad

Uefa öppnar för att spela vissa matcher under fotbolls-EM inför tomma läktare - om det skulle uppstå säkerhetsproblem under mästerskapet i Frankrike.

Matcherna kan också komma att flyttas med kort varsel.

- Om det uppstår säkerhetsproblem skulle vi kunna spela matcher utan supportrar, säger turneringschefen Martin Kallen till nyhetsbyrån AP.


Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM.

Det var i november förra året som Paris drabbades av terrorattacker. Redan då uppstod diskussioner om säkerhetsarbetet inför det kommande EM-slutspelet i fotboll som spelas i Frankrike i sommar.

I morgon är det 100 dagar var till mässterskapet och just nu ser Uefa och Frankrikes regering över det förberedande säkerhetsarbetet.

Om problem med säkerheten eller hot skulle uppstå öppnar nu Uefa för att spela matcherna inför tomma läktare.

Något som skulle få stora konsekvenser för hundratusentals fotbolls-supportrar.

Matcher kan flyttas

Matcherna kan även flyttas med kort varsel om problem uppstår.

- Det är möjligt att matcherna kan skjutas upp på grund av säkerhetsskäl. Blir det problem med säkerheten kan vi också spelas matcherna inför tomma läktare utan supportrar säger Martin Kallen, som är en Uefas turneringschef.

Samtidigt menar Kallen att det just för tillfället inte finns några hot eller ärenden som klassas som extrema.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: